Rk leotar tb.jpg

U 19. kolu Premijer lige BiH RK "Leotar" pobijedio je u Sportskoj dvorani "Miloš Mrdić" MRK "Iskra" iz Bugojna 33:22 (19:12). Ovo je 11 pobjeda Trebinjaca koja sada imaju 23 boda.

Do šeste minute igralo se gol za gol 3:3, a onda domaćin preuzima stvar u svoje ruke. Serijom od 8:1 u 20. minutu dolazi do vođstva od 11:4. Gosti mini serijom od 0:3 dolaze do minus četiri 11:7, ali do kraj poluvremena igrači domaće ekipe ponovo su "stegnuli zube" i na poluvrijeme se otišlo sa 19.12.

Tokom drugog poluvremena prednost raste tako da je u 54. minutu bilo 31:17. Do kraja utakmice u domaćoj ekipi svi igrači su osjetili draž igranja u prvoj postavi tako da je publika gromoglasno pozdravljala svaki njihov potez. Mladi rukometaši su znali da im uzvrate, jer je svaki od njih dao maksimum i opravdali su pruženo povjerenje.

Najefikasniji na utakmici bio je Smajilbegović sa 11 i Milojević sa 6 golova, a treba izdvojiti fenomenalnog golmana Savovića koji je imao 15 odbrana, a kod gostiju nekadašnji igrač Leotara Janković.

Nakon utakmice trener Darko Tavrić je istakao da je ovo treća vezana pobjeda njegove ekipe.

"Hvala publici što nas je podržala i idemo na novo gostovanje. Daćemo sve od sebe da ponovimo pozitivan rezultat", kazao je Tavrić.

U narednom kolu Trebinjci gostuju u Zavidovićima gdje ih dočekuje ekipa RK "Krivaja".

Sportska dvorana "Miloš Mrdić". Sudijski par: Hasanović-Širić. Delegat: Nemin Salkanović. Isključenja: Leotar (2x2), a Iskra (2X2). Sedmerci: Leotar 8(8), a Iskra 5(2).

RK "Leotar": Savović, Veraja 1, Arizanović 2, Ninković, Milojević 6, Ivanović 1, Parežanin 1, Uljarević 1, Ratković 3, Tomić 5, Todorov, Babić 1, Stojanović, V. Kovač 1, D. Kovač, Smajilbegović 11. Trener: Darko Tavrić.

MRK "Iskra": Slipac, Školjan 1, Bostan 3, Prevšić 1, Torlaković 2, Ljutić 2, Čekić 2, Kaltak, Janković 9, Polić, Todorović 2, Halilović, Purić 1, Abramović, Habib. Trener: Borut Maček.