IMG-4e78d32943c233813491553b47ace5ff-V.jpg

Planinarsko društvo "Vučji zub" proslavilo je danas krsnu slavu - Svetog Savu. Tradicionalno, članovi i prijatelji okupili su u Planinarskom domu na Ublima, gdje su prelomili i slavski kolač.

Predsjednik ovog društva Igor Škero rekao je da već četvrtu godinu zaredom krsnu slavu "Vučjeg zuba" proslavljaju u domu na Ublima.

"Sada imamo dosta bolje uslove nego prije četiri godine. Dom je uređen, imamo i 24 ležaja. I u narednom periodu nastavljamo sa uređenjem i proširenjem ponude doma, ali i na uređenju staza i postavljanju novih sadržaja u Parku prirode Orjen", istakao je Škero.

planinarenje.jpg

On je dodao da je 2021. bila najuspješnija za Planinarsko društvo, podsjećajući da su tokom prošle godine opremili dom, otvorili ziplaj za djecu, te nastavili sa markiranjem planinarskih staza. 

Ne smiju se zaboraviti ni planinarski usponi, ali i redovne ekološke akcije skupljanja otpada, koje članovi ovog društva redovno organizuju više puta u toku godine.

Takođe, "Vučji zub" uspješno organizuje i biciklističku trku "Za sirac sira" koja je od 2021. godine uvrštena u zvanični kalendar takmičenja u BiH i Republici Srpskoj i  "Trebinjski vertikal" - trku u kamenu, koja je ove godine okupila oko 300 takmičara koji su "trčali" od Arslanagića mosta do vrha planine Leotara.

Trebinjski vertikal 2021 leotar3.jpg

U okviru Planinarskog društva djeluje i Biciklistički klub, koji je tokom prve godine postojanja osvojio ekipno treće mjesto za brdski biciklizam u Premijer ligi BiH.

biciklisticki klub vucji zub.jpg