Ulice starog grada poplocavanje2.jpg

Grad Trebinje izdvojiće oko 750.000 KM za četvrtu fazu popločavanja ulica Starog grada, potvrdio je za TrebinjeLive.info gradonačelnik Mirko Ćurić.

Ćurić je rekao da će u ovoj fazi biti popločano oko 2.500 metara kvadratnih, a riječ je o ulicama koje vode ka rijeci Trebišnjici i povezuju centralnu ulicu sa već popločanim dijelom uz samu rijeku.

Radove će izvesti preduzeće "Porobić" d.o.o. Trebinje.

Popločavanju ulica hercegovačkim kamenom prethodiće pripremni radovi tokom kojih treba da se uklone postojeći asfalt i betonske podloge, izgradi nova kanalizaciona i vodovodna mreža te izvrši spuštanje svih kablova u zemlju.

Ulice starog grada poplocavanje1.jpg

Građani Trebinja pozdravljaju uređenje starog jezgra, ali apeluju na nadležne da treba uspostaviti novi način ulaska vozila u Stari grad gdje bi bio zabranjen ulazak svih vrsta vozila (osim dežurnih službi) tokom 24 časa.

"Svaka čast za sve izvedene radove. Najdraže mi je što se popločavanje radi kamenom iz blizine Trebinja. Da bi se ovo sačuvalo treba zabraniti ulaz svim vozilima tokom 24 časa - stanarima obezbijediti parking, a vozila dostave robu mogu da istovaraju u kolica ispred južne kapije", kaže Gordana.

Do sada je popločano oko 3.500 metara kvadratnih ulica od ukupno oko 8.500 metara kvadratnih.

Ćurić je ranije rekao i da će Grad učestvovati u sanaciji fasada kuća u Starom gradu, a u narednom periodu biće saniran i ostatak zidina starog jezgra te ljetno kino.

Uređenje Starog grada zajednički finansiraju Grad Trebinje i Vlada Srbije.

Ulice starog grada poplocavanje3.jpg