Rk leotar rk.jpg

U 14. kolu Premijer lige BIH RK "Leotar" je na domaćem parketu poražen od RK "Sloboda" iz Tuzle 25:26 (13:9). Veliki broj ljubitelja rukometa ispunio je Sportsku dvoranu "Miloš Mrdić", ali su na kraju razočarani izašli iz sale jer su  vidjeli i drugi minimalan poraz svojih rukometaša u Trebinju.

Prije nego što kažemo nešto o utakmici moramo se dotaći sudijskog para Vedada Škaljića i Edina Kulovića. Iz domaćeg tabora kažu da ih je ovaj sudijski par oštetio da ne upotrebimo neku drugu riječ. Napisana je žalba iz tabora trebinjskog kluba, a budući da je utakmica prenošena na BHRT ljubitelji i poznavaoci rukometa će vidjeti sudijske nepravde na račun Leotara. 

Gosti su počeli bolje i vodili su sve do 19. minuta kada je domaćin izjednačio na 7:7. Ali prije toga desio se jedan incident u 10. minutu koji je uticao na dalji tok meča jer su kod domaćina Tomić, a kod gostiju Bečić dobili crveni karton.

Leotar u 24. minutu dolazi do tri gola prednosti 10:7, a do kraja poluvremena i povećava na četiri 13:9. Trebinjci su tokom drugog poluvremena održavali prednost sve do 45. minuta kada gosti izjednačuju, a ubrzo i vode sa 18:19. Posljednje izjednačenje bilo je u 49. minutu 21:21. Tada gosti prave seriju 0:3 i do kraja nisu dozvolili preokret, a Leotar je uspio da smanji samo razliku na gol zaostatka 25:26.

U posljednjem kolu jesenjeg dijela prvenstva Leotar gostuje u Gradačcu kod istoimenog domaćina.

Nakon utakmice trener Darko Tavrić je naglasio da je presudila duža klupa.

"Nažalost nismo izdržili do kraja, imali su više igrača u rotaciji i imali su više snage i pobijedili. Nama ostaje da se što prije oporavimo i ovu polusezonu privedemo kraju", rekao je Tavrić.

Sportska dvorana "Miloš Mrdić", gledalaca 700. Sudijski par: Vedad Škaljić-Edin Kulović. Delegat: Slaven Tomić. Isključenja: Leotar 4X2, a Sloboda 2X2. Sedmerci: Leotar 4(3), a Sloboda 4(4).

RK "Leotar": Savović, Veraja, Arizanović 4, Ninković 1, Milojević 7, Ivanović 5, Parežanin, Ratković, Omerović, Tomić, Todorov 2, V. Kovač, D. Kovač, Babić, Mičević, Smajilbegović 6. Trener: Darko Tavrić.

RK "Sloboda": Suhonjić 3, Ovčina 10, Đukić, Barjaktarović 4, Čajić, Đurović 2, Nurhanović, Đorđević, Bubić 1, Pirić, Karahodžić 2, Pavlak 2, Borozan, Mojsilov, Bečić 1, Jusić 1. Trener: Siniša Markota.