Fk leotar zrinjski.jpg

U 19. kolu Premijer lige BiH FK "Leotar" je u Mostaru izgubio od HNK "Zrinjski" rezultatom 6:2 (2:0). Gledaoci pod Bijelim Brijegom uživali su u goleadi jer su vidjeli osam golova.

Domaćin je zaprijetio u 13. minutu kad je udarac Igora Savića sa 30 metara pogodio prečku. Četiri minute kasnije domaćin je poveo iz jedanaesterca nakon prekršaja Ateljevića nad Juranovićem. Siguran realizator bio je Biblija kome je to bio 17 prvenstveni gol. Zrinjski povećava svoju prednost u 32. minutu kada je Juranović bio sam ispred golmana gostiju koji je odbranio njegov šut, a na odbijenu loptu natrčao je Jukić za vođstvo od 2:0.

S ovim rezultatom otišlo se na odmor.

Na početku drugog poluvremena u 49. minutu nakon asistencije Bilbije Savić je iskosa sa desne strane savladao golmana gostiju za 3:0. Zec je u 54. minutu uputio šut prema golu domaćina iz slobodnog udarca, ali preko gola.

Zrinjski je četvrti gol postigao u 68. minutu, nakon asistencije Bekića Šipovac je ušao u kazneni prostor i obišao Vukanovića. Domaćin je peti gol postigao u 71. minutu, a to je bio autogol Ateljevića.

Leotar je prvi gol postigao u 79. minutu kada je Zec na sredini terena oduzeo loptu i uposlio Aćimovića koji je savladao golmana Ćondrića. Samo dva minuta kasnije Zec je u šesnaestercu domaćina prevario Barišića koji ga je sapleo, a sudija Deljković pokazao je na penal. Zec je šutirao penal i postigao svoj četvrti gol u sezoni.

Zrinjski je preko nekadašnjeg igrača Leotara Šipovca nakon asistencije Bilbije u 82. minutu došao i do šestog gola. Rezultatom 6:2 završila je posljednja utakmica obje ekipe u jesenjem dijelu Premijer lige BiH.

Leotar ima 16 bodova uz gol razliku 14:31.

Stadion: Bijeli Brijeg. Sudija: Benjamin Deljković– Sarajevo. Pomoćnici: Sreten Udovičić (Prijedor) i Josip Čolić (Kupres). Četvrti sudija: Dragan Petrović (Banja Luka). Delegat: Berin Pilav (Sarajevo). Žuti kartoni: Zlomislić (Zrinjski), a Milić (Leotar).

HNK "ZRINJSKI": Čondrić, Ćorluka, Barišić, Jakovljević, Memija(od 46. Bekić), Savić, Zlomislić(od 61. minuta Kamenar), Jukić(od 69. minuta Malekinušić), Juranović(od 62. minuta Gadže), Bilbija, Mašić(od 61. minuta Šipovac). Trener: Sergej Jakirović.

FK "LEOTAR": Vukanović, Milić, Arsić, Bosančić, Andrić (od 38. minuta Zec), Ateljević (od 85. minuta Medan), Ćosić, Maksimović, Ramić, Sekulović, Aćimović. Trener: Branislav Krunić.