Rk leotar rk gracanica.jpg

U 12. kolu Premijer lige BiH RK "Leotar" je u Sportskoj dvorani "Miloš Mrdić" slavio nad ekipom "Gračanice" iz istoimenog mjesta rezultatom 24:21 (15:12). Ovo je osmi trijumf Leotara koji se i dalje nalazi na drugom mjestu na tabeli sa 17 bodova.

Domaćin je dobro počeo i vodio je 7:5, ali je u 15. minutu bilo 8:8. Nakon toga Leotar ponovo vodi sa tri gola razlike - 12:9. Sa tri gola prednost - 14:11 odlazi se i na pauzu.

Tokom drugog poluvremena domaćin je održavao prednost, a u 52. minutu prednost je iznosila plus pet -  22:17. Do kraja su gosti postigli četiri gola, a domaćin dva za konačan rezuttat 24:21.

Kod Leotara treba istaći sve igrače kao i golmane Savovića i Omerovića koji su kad je trebalo odlično branili te navijače koji su u velikom broju po kišovitom vremenu došli na utakmicu i svojim bodrenjem doprinijeli još jednom trijumfu.

Nakon utakmice pomoćni trener Dragiša Koraćević pohvalio je sve igrače.

"Oni su ispunili sve ono što je dogovoreno u svlačionici. Nijednog momenta nismo sumnjali u pobjedu jer smo se dobro pripremili za ovu utakmicu"  poručio je Koraćević.

U narednom kolu Leotar gostuje u Živinicama kod RK "Konjuh".

Sudijski par: Amar Konjičanin-Dini Konjičanin. Delegat: Senad Štitkovac. Isključenja: Leotar 3X2, Gračanica 6X2. Sedmerci: Leotar 3(2), a Gračanica 4(3).

RK "Leotar": Savović, Arizanović 3, Veraja, Ninković, Milojević 5, Ivanović 1, Parežanin, Ratković 3, Omerović, Tomić 8, Todorov, Babić, V. Kovač 1, D. Kovač, Mićević, Smajilbegović 3. Trener: Darko Tavrić.

RK "Gračanica": Džanbegović, Šahdanović 3, Jermić 3, Kadrić 3, Mehmedović 1, Džinović 5, Bižić, Mehmedčehajić, Trkulja, Mehmedović, Hadžihasanović, Dželilović, Grahovac 3, Musić, Pandžić 3. Trener: Damir Doborac.