Vladika grigorije.jpg

Ne postoji bolje rješenje u suzbijanju epidemije virusa korona od vakcine, poručio je episkop dizeldorfski i njemački Grigorije.

„Izabrao sam da se vakcinišem jer želim da budem zdrav, želim da živim i da budem u društvu ljudi, a prije svega imam povjerenje kada je u pitanju činjenica da vakcina nije napravljena da nas ubije nego da nas spase", rekao je vladika Grigorije.

Pravoslavna episkopska konferencija u Njemačkoj pozvala je juče vjernike da se vakcinišu kako bi spriječili dalje širenje epidemije virusa korona.

„Potpuno svjesni svoje odgovornosti pred Bogom i vjernicima, koji u nas imaju povjerenje, pozivamo vas i usrdno molimo da se vakcinišete. Naš hitni poziv ne odnosi se svakako samo na pravoslavne hrišćanke i hrišćane, već na sve ljude, jer virus korona ne razlikuje narode i religijsku pripadnost. Vakcinacija ne treba da zaštiti samo nas, već je ona čin naše ljubavi prema bližnjima. A naša je obaveza da ovu ljubav prema bližnjima stalno pokazujemo, vjerni zapovijesti našega Gospoda,” navodi se u saopštenju Eparhije diseldorfske i njemačke.

„Ono što smo doživjeli prethodne zime ne želimo da ponovo iskusimo ove godine. Zbog toga treba da se pridržavamo svih mjera za sprečavanje širenja virusa i da se vakcinišemo. Virus neće sam od sebe nestati sa ovoga svijeta; ne, moramo aktivno da dejstvujemo protiv njega, svim sredstvima koja nam stoje na raspolaganju – a trenutno se čini da je vakcinacija najbolje među njima”, kaže se u saopštenju i napominje da se hrišćanstvo nalazi na putu ka proslavi rođenja našeg spasitelja Isusa Hrista.