Rk leotar utakmica2.jpg

U 8. kolu Premijer lige RK "Leotar" je pred svojom publikom pobijedio RK "Vogošća" 32:28 (15:13). Ovo je šesta pobjeda Trebinjaca koji imaju i jedan poraz od Borca iz Banjaluke.

Gosti su dobro počeli i sve do 15. minuta imali su gol prednosti. Trebinjci su ih stigli pri rezultatu 7:7, a posljednje izjednačenje na utakmici bilo je u 20. minutu kod rezultata 9:9. Od tada domaćin preuzima vođstvo i na odmor se otišlo sa rezultatom 15:13.

Na početku drugog poluvremena domaćin ima i tri gola viška (18:15, 19:16), ali u 39. minutu pri rezutatu 20:19 dolazi do incidenta. Čelica u napadu pravi grub faul (laktom udara Ratkovića) i svi su ušli na teren. Umjesto da sudijski par (koji je očajno sudio i to na štetu domaćina) isključi gostujuću 'desetku' - on nije reagovao kao da se nijje ništa desilo. To je bio presudan momenat na utakmici jer su domaći igrači dobili krila i nošeni publikom prave seriju 5:0 i dolaze do vođstva od 25:19.

Nakon ovoga nije bilo više bojazni za domaćina jer nisu gostima pružili šansu da ih ugroze.

Nakon 60. minuta semafor je pokazao rezultat 32:28. Među navijačima bio je i osamnaestomjesečni Luka koji je bodrio Leo tako rukometaši ne moraju da brinu za navijače.

Rk leotar utakmica1.jpg

U narednom kolu Leotar gostuje u Ljubuškom kod RK "Izviđač".

Nakon utakmice trener Darko Tavrić je rekao da su njegovi igrači pokazali mnogo više koncentracije i zrelosti nego protiv Borca.

"Sa mojim momcima nijenog protivnika se ne bojimo", jasan je bio Tavrić.

Sportska dvorana "Miloš Mrdić". Sudijski par: Ivo Bišnjak-Josip Marić. Delegat: Goran Sušić. Isključenja: Leotar 6x2, Vogošća 6x2. Sedmerci: Leotar 5(4), Vogošća 2(2).

RK "Leotar": Savović, Arizanović 6, Milojević 9, Ivanović 1, Parežanin 6, Ratković 2, Omerović, Todorov 1, Babić, D. Kovač, V. Kovač, Mićević, Veraja, Smajilbegović 5, Tomić 2. Trener: Darko Tavrić.

RK "Vogošća": Čabaravdić, Kadrić 2, Selimović, Đapo, Korjenić 2, Čelica 7, Efendić, Ombaša 6, Benić 2, Jelačić 2, Memić 5, Džemidžić, Jamaković, Hrbat 1, Baraković 1, Isaković. Trener: Adem Bašić.