leotar borac kup.JPG

U osmini finala Kupa BiH u Trebinju je FK "Leotar" poražen od FK "Borac" iz Banjaluke 1:2 (0:2). Ovom pobjedom Banjalučani su se plasirali među osam ekipa u Kupu BiH.

Obje ekipe izašle su sa kombinovanim sastavima, a dosta domaćih igrača je  svojom igrom pokazalo da još uvijek nisu za prvu ekipu. Do 20. minuta nije bilo prilika ni na jednoj strani, a zatim je iz kontre Meleg šutirao iskosa sa 20. metara i pogodio mrežu domaćina za 0:1.

Isti igrač je u 23. minutu izašao sam ispred Perišića i lobovao ga, ali je lopta otišla preko gola, dok je Lukićev udarac u 28. minutu pogodio stativu domaćina. Ipak se Lukić upisao u strijelce pet minuta kasnije iz penala kada je sudija Gigović dosudio najstrožu kaznu nakon što je Milić igrao rukom.

Leotar je zprijetio u 38. minutu, ali Zečevićev udarac otišao je poviše gola gostiju. Tokom drugog poluvremena Leotar se trgao i bolje je zaigrao. Nadmoć na terenu krunisao je golom Milić u 80. minutu kada je natrčao na odbijenu loptu.

U 88. minutu sudija Gigović je isključio kapitena domaćih Alena Ramića. Do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao tako da je Borac slavio pobjedu.

Posebna priča današnje utakmice su sudija Gigović koji se dosta puta "izgubio na terenu" sudeći prekršaje, a pomoćne sudije dizale su zastavu (ofsajd) i kad je trebalo i kad nije. Ispraćeni su zvižducima.

Nakon utakmice Oleg Ćurić (koji je sa klupe vodio Leotar umjesto Krunića koji je dobio crveni karton u subotu) je rekao da je na ovoj utakmici pružena prilika mlađim igračima i onima koji imaju manju minutažu.

"Tako smo radili i u Kupu Republike Srpske. Naravno da je prioritet prvenstvo i pokušaćemo da u ovih pet kola osvojimo što više bodova kako bi ušli što mirnije na proljeće u nastavak prvenstva", rekao je Ćurić.

Stadion u Policama. Glavni sudija: Miloš Gigović. Pomoćne sudije: Aleksandar Smiljanić i Radislav Kačavenda. Četvrti sudija: Josip Martinović. Crveni karton: Ramić (Leotar u 88. minuta). Žuti kartoni: Zečević, Šešelj, Medan, Kolak i Milić (Leotar), a Ćorić (Borac).

FK "Leotar": Perišić (od 46. minuta Vukanović), Milić, Andrić (od 60. minuta Polić), Šešelj (od 60. minuta Bosančić), Ramić, Zečević (od 78. minuta Medan), Kolak, Nikolić (od 70. minuta Todorović), Ateljević, Ristić, Čolić.

FK "Borac": Ćetković, Kujundžić, Bošnjak, Ćorić (od 53.minuta Kulašin), Begić, Donald, Vojnović, Lukić (od 68. minuta Moraitis), Čavić (od 88. minuta Erić), Meleg, Vušurović.