Aerodrom trebinje.jpg

Koliko su dubrovački mediji opsjednuti izgradnjom aerodroma u Trebinju najbolje govori podatak da su samo u posljednjih nekoliko dana objavili više članaka na ovu temu, a čak su išli i do te mjere da su tražili komentar izvjesnog stručnjaka za terorizam Tonća Prodana.

Tako Prodan u izjavi za hrvatske medije kaže da medijski istupi političara iz Republike Srpske i Srbije govore o tome da je ovaj put namjera ozbiljna i korak do konkretne realizacije, to više što je već izrađena određena dokumentacija.

Ovaj "stručnjak" kaže da projekat može biti "alat" za ostvarivanje srpskih nacionalnih ekspanzionističkih ciljeva.

"Srbija za Republiku Srpsku, gdje bi trebala biti izgrađena spomenuti aerodorm, želi poseban status u BiH, što je u svemu u skladu velikosrpskom modelu 'srpskog svijeta' i svih Srba u jednoj državi. Tu spada još i širenje srpskog uticaja u ovoj regiji, podjela teritorija BiH, ali i Kosova*, te brojni drugi ciljevi, uz direktnu ili posrednu podršku Rusije", kaže Prodan, prenosi portal "Dubrovački dnevnik", inače medij koji je u Dubrovniku poznat kao blizak saradnik vladajućeg HDZ-a.

545.jpg

Prodan govori i da je jedna od teza koje se pominje kroz medijske natpise posljednjih mjeseci i ona da bi ovaj aerodrom kao vojno-vazdušnu bazu mogla da koristi Rusija.

Da je izgradnja aerodorma u Trebinju broj jedan tema u dubrovačkim medijima govori i naslovna strana novog "Dubrovačkog vjesnika", koji piše o ovom istorijskom projektu za naš grad pod naslovom "Taleža, ubogo selo za grandiozni Vučićev aerodrom".

247221657_4512993585427961_8717129323992200926_n.jpg

U komentaru na portalu "Dubrovačkog vjesnika" Jadran Kapor piše o imenu budućeg aerodroma.

"Izbor imena izuzetno je važan jer je primarni cilj ove investicije udarati Dubrovčanima po živcima. I zato će sprska Vlada biti većinski investitor, dok će Aerodromi Srbije upravljati budućim aerodomom. Projekt predviđa da putničku zgradu od 7 hiljada kvadrata i pistu dugu 3,5 kilometara. To je tristo metara duže od piste dubrovačkog aerodroma, a skoro kilometar duže od sarajevskog. Još važnije, to je u metar jednako dužini piste u Beogradu, dakle dovoljno da se pošalje poruka na nivou simbolike.", kaže Kapor u autorskom tekstu pod nalsovom "Trebinje International, kad me vidiš j...me".

Kapor uviđa da izgradnjom aerodroma nema štete za Dubrovnik, budući da će se "Trebinje International" - kako zove budući aerodrom u Trebinju, još dugi niz godina nalaziti s onu stranu tvrde, šengenske granice.

"U takvim okolnostima teško je očekivati da će se redovni turistički promet, naročito onaj iz EU, slijevati u, kako se ono selo zove...Mionići. Ako jednom nešto i ode, to će biti promet generalne, male avijacije koja u normalnim godinama ljeti, naročito vikendom, silno opterećuje promet u ZL Dubrovnik. Drugim riječima, u Čilipima bi odahnuli. Prebaci li se koji jeftini prijevoznik, ostaje više mjesta za čartere i linijaše sa stalnim ugovorima", ističe Kapor iz čijih se rečenica osjeti povelika ljubomora jer očigledno da zna da bi budući aerodom u Trebinju i te kako uticao na poslovanje onog u Dubrovniku posebno onda kada se na Čilipe ne može sletjeti zbog vjetra.

Untitled.png

I Kapor ističe da se stvari komplikuju ako Vučić iza fasade megalomanskog putničkog aerodroma, u zaleđu Dubrovnika zapravo gradi vojnu bazu.

"Srpsku ili rusku, svejedno je", zaključio je Kapor.