Rk leotar rk borac2.jpg

U derbiju 6. kola Premijer lige BiH RK "Leotar" je u Sportskoj dvorani "Miloš Mrdić" poražen od RK "Borac" iz Banja Luke 29:30 (17:17).

Puna dvorana, cjelokupna ekipa FK "Leotar" na tribinama, direktan prenos na RTRS plus obećavalo je dobru i zanimljivu utakmicu, a sve se to i odigravalo tokom svih 60. minuta.  Golom Milićevića u posljednjoj sekundi iz deveterca i kada je lopta prošla kroz "šumu" ruku i završila u mreži domaćina počelo je slavlje gostiju.

Leotar ima za čim da žali jer je imao u rukama ne samo neriješen rezultat već i pobjedu - imao je dva gola prednosti tri minuta prije kraja, a Arizanović je pogodio stativu. Gosti dolaze do izjednačenja, a domaćin je u posljednjem minutu imao napad. Ali nekontrolisan šut Milojevića na početku napada doprinio je da Borac ima loptu u posljednjih 30 sekundi i Banjalučani dolaze do pobjede u posljednjoj sekundi utakmice.

Šta reći za utakmicu u kojoj su gosti imali vođstvo samo na početku utakmice 1:2 i 2:3 da bi nakon toga Leotar vodio najviše sa dva gola prednosti, a na odmor se otišlo sa neriješenim rezultatom 17:17.

Tokom drugih 30. minuta gosti su nakon vođstva domaćina od 20:18 mini serijom došli do 20:21 i nakon toga opet je domaćin imao plus dva tokom drugog poluvremena. Drugo vođstvo u drugom poluvremenu za goste je i konačan rezultat utakmice 29:30.

Dva minimalna vođstva u prvom i drugom poluvremenu doveli su goste o pobjede. Leotar nikad nije bio bliži pobjedi nad nekadašnjim prvakom Evrope.

Nakon utakmice trener Darko Tavrić je rekao da njegovi igrači nisu imali koncentracije i discipline na kraju utakmice što je i presudilo utakmicu.

"Veći dio utakmice smo vodili, na kraju izgubili. Čestitam Borcu n pobjedi, a mi moramo neke stvari da ispravimo. Moramo da poštujemo loptu i da poštujemo jedni druge" istakao je Tavrić.

Ovo je prvi poraz Trebinjaca nakon četiri pobjede, a u narednom kolu Leotar gostuje kod RK "Sloga" Gornji Vakuf-Uskoplje.

Rk leotar rk borac1.jpg

Sudijski par: Obrenko Miljković i Duško Ristanić. Delegat: Haris Bradarić. Isključenja: Leotar (4X2), a Borac (6x2), Miljković crveni karton. Sedmerci: 3(0), a Borac 2 (2).

RK "Leotar": Savović, Veraja, Arizanović 4, Ninković, Milojević 2, Ivanović 4, Parežanin 4, Ratković 6, Omerović, Tomić 6, Todorov, Babić, V. Kovač, D. Kovač, Smajilbegović, 3. Trener: Darko Tavrić.

RK "Borac": Brkić, Perić 4, Kalamanda, Petrović, Miljković 1, Nježić, Lukić 6, Knežević 2, Tepić 1, Ćelić 1, Gračić 1, Draganić 9, Milovac, Letić, Subotić, Milićević 5. Trener: Mirko Mikić.