Rk leotar trebinje.jpg

U zaostaloj utakmici 3. kola Premijer ige BiH RK "Leotar" je u Sportskoj dvorani "Miloš Mrdić" pobijedio RK "Bosna" iz Sarajeva 30:22 (12:12). Ovo je treća pobjeda Trebinjaca i jedina su ekipa koja ima pun učinak u dosadašnjem dijelu prvenstva.

Na početku utakmice vodili su gosti 1:3, ali serijom od 6:0 domaćin dolazi do vođstva od 7:3 u 15. minutu. Gosti do kraja poluvremena polako stižu prednost Trebinjaca tako da je u 21. minutu rezultat bio 9:9.

Do odlaska na odmor obje ekipe su postigle po tri gola tako da je prvih 30. minuta završeno 12:12.

Odmah na početku drugog poluvremena domaćin za 14. minuta pravi seriju 10:2 tako da je u 44. minutu bilo 22:14. Do kraja utakmice Leotar je imao i 11 golova razlike 28:17, ali nakon 60. minuta semafor je pokazivao rezultat 30:22.

Najefikasniji kod pobjednika bio je Milojević sa 7 i Smajilbegović sa 4 gola, a treba istaći i odličnog golmana Omerovića sa 12 odbrana, dok je kod gostiju najbolji bio Vražalić sa 5 golova.

Lijepo je bilo vidjeti u posljednjih osam minuta mladi naraštaj trebinjske škole rukometa braću Kovač, Ratkovića, Babića, Veraju, potpomognuti kapitenom Savovićem. Sva ta mladost vratila je borbenošću, igrom i golovima ukazano povjerenje od strane trenera, a publika ih je pozdravila aplauzom.

Nakon utakmice trener Darko Tavrić je rekao da je u prvom poluvremenu bilo teško sve dok njegovi igrači nisu dali 300 posto i u odbrani i napadu.

"U drugom poluvremenu izašli smo daleko bolje i napravili smo razliku koju smo održali do kraja. Čestitam mojim momcima na dobroj igri. Idemo dalje", istakao je Tavrić.

U subotu u Trebinje dolazi RK "Krivaja" iz Zavidovića.

RK "Leotar": Savović, Veraja 2, Arizanović 4, Milojević 7, Ivanović 4, Parežanin 1, Ratković 2, Omerović, Tomić 4, Todorov, Babić 1, V. Kovač, D. Kovač, Smajilbegović 5. Trener: Darko Tavrić.

RK "Bosna": Mutapčić, Toromanović 2, Zulfić 1, Vražalić 5, Omanović 3, A. Korkarić 2, Raonić 2, Beširević, Malagić, Mehinagić 2, Herić, Harmandić 1, Mimić 1, Tahirović, Mrda 3. Trener: Zuhdija Korkarić.