Leotar radnik.jpg

Fudbaleri Leotara pobijedili su bijeljinski Radnik sa 1:0 u 12. kolu Premijer lige BiH. Jedini gol na utakmici postigao je Sekulović u 78. minutu utakmice.

Tokom prvih 45. minuta Leotar je odigrao slabije nego u dosadašnjim utakmicama u Trebinju. Imperativ pobjede bio je velika prepreka, a isto tako je i Radnik dobro postavio igru tako da domaćin nije došao do izražaja.

Bijeljinci su puno problema zadali protivniku i u 40. minutu preko Pantelića pogodili su prečku. Rezultatom 0:0 otišlo se na poluvrijeme.

Tokom prvog poluvremena u 18. minutu na teren je "ušao" pas koji je izazvao prekid utakmice na par minuta.

U 46. minutu Trebinjci su imali šansu preko Aćimovića, ali njegov šut golman gostiju je odbranio. Gosti su imali prilike preko Pantelića u 48. i Markovića u 50. minutu, ali jr njihove šuteve odbranio Vukanović.

Domaćin je imao šansu u 50. minutu, ali je šut Aćimovića prošao kraj lijeve stative gostiju. Domaćin je imao terensku inicijativu, a u 78. minutu oduševljenje na stadionu. Stvorila se velika gužva u petercu gostiju i Sekulović je bio najprisebniji i "ugurao" loptu u mrežu Radnika za vođstvo od 1:0.

Do kraja nije bilo promjena i Leo je došao do nove pobjede.

Nakon utakmice trener Branislav Krunić je istakao da je ova utakmica bila bitna i teška za njegovu ekipu.

"Momci su nosili pritisak i znali su šta im znači ova pobjeda i u momentu postizanja gola to su i pokazali. Tada je bilo tri, četiri igrača koja su htjela da postignu gol, bili su na lopti. Bila je želja za golom, pobjedom i to je možda po meni i presudilo ovu današnju utakmicu", istakao je Krunić.

Leotar ima 14 bodova.

U narednom kolu u Police dolazi banjalučki Borac.

Stadion u Policama: 400 gledalaca. Glavni sudija: Zoran Grbić. Pomoćne sudije: Amir Kadić i Emir Zahiragić. Četvrti sudija: Mateo Musa. Delegat: Goran Skoko. Žuti kartoni: Arsić, Prebiračević, Sekulović, Milić i Paranos (Leotar).

FK "Leotar": Vukanović, Milović, Todorović (od 54.minuta Paranos), Maksimović (od od 54. minuta Milić), Sekulović, Aćimović (od 80. minuta Andrić), A. Đurić (od 46. minuta Prebiračević), Perišić, Arsić, Bosančić, Zec (od 70. minuta Ristić). Trener: Branislav Krunić.

FK "Radnik": Hodžić, Nikić, Batar, Sušić, Popara (od 77. minuta Gajić), Blagojević (od 63. minuta Tahrić), Ristanović, Marković (od 82. minuta Urošević), V. Đurić (od 63.bminuta Gogić), Pantelić (od 77. minuta Hasukić), Šubert. Trener: Vlado Jagodić.