Auto trka trebinje 20216.jpg

Auto-moto i karting klub Leotar u saradnji sa Auto-moto savezom Srpske organizuje u Trebinju 6. auto-slalom trku "Trebinje 2021" na kojoj učestvuje 50 takmičara iz Srpske, Federacije BiH, Srbije i Crne Gore.

Staza na kojoj se odvijaju trke od Gučine do Mokrih Dolova je dugačka 1.350 metara, a vozi se 1.170 metara sa osam sektora.

Predsjednik Auto-moto i karting kluba "Leotar" Maksim Milinić rekao je da se ove godine trka ne računa za CEZ (Central Europe zone championship), ali se računa za šampionat BiH (SAMSBIH), Prvenstvo Republike Srpske (SAMSRS) i Kup Grada "Trebinja.

Auto trka trebinje 20212.jpg

"U disciplini auto-slalom imamo devet klasa - po tri grupe serija, sprint i sport. U svakoj od njih imamo po tri klase, klasa 1 - do 1.150 ccm, klasa 2 - od 1.151 do 1.600 ccm i klasa 3 - više od 1.600 ccm. Proglasiće se generalni poredak i poredak klubova", izjavio je Milinić.

Braća Martin i Toni Bebić članovi AMK "Racing Team" Ploče dolaze po treći put u Trebinje i prijatelji su sa članovima domaćeg kluba. Došli su sa FIAT 128 1.6 sprint 5.

Auto trka trebinje 20213.jpg

"Staza je vrhunski pripremljena i brza, ali dosta tehnički zahtjevna. Organizatori su se potrudili, a trka je u gradu, atraktivna, širina staze je zadovoljavajuća, a kružni tok je uključen. Toga nema nigdje", istakao je Toni.

Jedini ženski član Auto-moto karting kluba "Leotar" je Daliborka Vučinić po treći put vozi trku u Trebinju.

Auto trka trebinje 20214.jpg

"Staza je zahtjevna i nemam brzo i sportsko auto koje je namijenjeno trkama. Volim ovaj sport, družim se sa kolegama, a među njima je i moj brat. Ljubav prema automobilima i brzina su me povukli u ovaj sport", kaže Vučinićeva koja se takmiči u klasi III 1,4 HDi.

Najveću atrakciju i pažnju ljubitelja automobilizma izazvao je prototip Formule Global 1000 C 1 Dejana Nilovića iz Nikšića, koji je prvi put na stazi.

Imao je samo riječi hvale za organizatore trke.

Auto trka trebinje 20211.jpg

"Specifičnost ovog auta je da ima motor od motocikla. Znači šasija i global motor su od Suzukija 1000 kubika i ima 176 KS. Brzina zavisi od prenosa, a na ovom prenosu je maksimalna brzina 195 kilometara na čas", istakao je Nilović.

Auto trka trebinje 20215.jpg