rk leotar igra.JPG

U prijateljskoj utakmici pred početak prvenstva u Premijer ligi BiH RK "Leotar" je u Sportskoj dvorani "Miloš Mrdić" odigrao 27:27 (12:15) protiv ekipe "Konjuha" iz Živinica". Ovo je bila treća prijateljska utakmica trebinjskih rukometaša nakon pobjede nad RK "Iskrom" u Bugojnu i RK "Višegrad" u Trebinju.

Domaćin je vodio sve do 14. minuta i rezultata 6:5 kada su gosti izjednačili i prešli u vođstvo od jednog gola. Ekipa iz Živinica je od 23. minuta i rezultata 11:11 do kraja poluvremena napravila seriju od 1:4 i odmor se otišlo sa tri gola prednosti 12:15.

Tokom drugih 30. minuta domaćin je polako smanjivao prednost i prešao u vođstvo od jednog gola, ali gosti su ih uvijek stizali tako da je ovaj neriješeni rezultat i najpravedniji ishod utakmice.

Nakon utakmice trener Darko Tavrić rekao je da je u pripremnoj utakmici rezultat u drugom planu, ali da je igra njegove ekipe bila jako loša.

"Igra je bila poražavajuća od prvog do posljednjeg minuta. Pristup utakmici, igra, koncentracija sve je bilo loše i ono što radimo na treninzima ništa ne sprovodimo na parketu", jasan je Tavrić.

Na početku utakmice predsjednik kluba Stevan Bekan je uručio zahvalnicu gostujućoj ekipi, a golmanu Adisu Kamberoviću uručena je zahvalnica ispred kluba zbog njegovog nesebičnog zalaganja prilikom liječenja prvotimca Leotara Milorada Inića u KBC Tuzla.

rk leotar .jpg

RK "Leotar": Omerović, Stojanović, Savović, Parežanin 5, Milojević 4, Tomić 1, Babić 4, Veraja, Ivanović, Kovač 1, Ratković 6, Ninković, Mičević, Todorov 1, Uljarević, Arizanović 5. Trener: Darko Tavrić.

RK "Konjuh": Kamberović, Ijunin 2, Dautović 8, Motorin, Đinić, Časonović 2, Knezović, Armetović, Modrić 5, Klorig 3, Smajić, Đurić, Đana 7, Bečić, Jelić.