Zrk leotar3.jpg

Nakon košarkašica, košarkaša, rukometaša, šahista i fudbalera i ŽRK "Leotar" se pridružio ekipama koje se takmiče u najkvalitetnijim rangu BiH.

Rukometašice Leotara u novoj takmičarskoj sezoni igraće u Premijer ligi BiH. Rukovodstvo kluba iz Trebinja prihvatilo je učešće u društvu najboljih umjesto ŽRK "Dubica" koji je osvojio šampionsku titulu u Prvoj ligi Republike Srpske, ali je zbog nagomilanih problema odustao od nastupa u premijerligaškoj konkurenciji.

Treba istaći da Trebinjke u posljednjih 12 utakmica Prve lige Republike Srpske nisu znale za neriješen rezultat ili poraz.

Prema riječima trenera Zdravka Komnenovića Grad Trebinje je obećalo da će podržati rukometašice u narednoj premijerligaškoj konkurenciji. 

"Sada radimo na organizacijskom jačanju kluba. Za sada je domaći igrački kadar, ali nastojaćemo da dođemo do adekvatnih pojačanja. Svaki početak u Premijer ligi vezan je za opstanak tako i mi želimo da opstanemo u društvu najboljih", naglasio je Komnenović.

Rukometašice sa pripremama počinju 1. avgusta, a prvenstvo počinje 18. septembra kada u Sportskoj dvorani "Miloš Mrdić" gostuje ŽRK "Ilidža" iz Ilidže.