Fk leotar mladost donja gorica.jpg

U drugoj prijateljskoj utakmici pred početak Premijer lige BiH FK "Leotar" je u Policama slavio protiv FK "Mladost" iz Donje Gorice članom Druge lige Crne Gore 3:1 (2:0).

Trebinjci su tokom prvih 45. minuta igrali lijepo, stvorili su nekoliko šansi i postigli dva pogotka. Milić je zatresao mrežu gostiju u 26. minutu. Domaćin je duplirao vođstvo u 44. minutu nakon prodora i šuta Paranosa sa desne strane, lopta se odbila do Mićunovića koji je sa 15 metara zatresao mrežu gostiju.

Rezultatom 2:0 otišlo se na odmor.

Tokom drugog poluvremena viđena u još dva gola, po jedan na obje strane i nekoliko šansi. Prvo su zaprijetili gosti preko Krivokapića u 46. minutu, ali njegov šut glavom prošao je pokraj same lijeve stative golmana Vukanovića. Domaćini su imali prilike preko Šešelja u 60, dva puta Stojković u 67. i 75. minutu, ali golman gostiju je odlično reagovao.

Treći gol za domaćina postigao je Polić nakon odlične akcije Trebinjaca u 85. minutu, a gosti su preko Plazinića u 90. minutu nakon greške domaćih odbrambenih igrača postigli počasni pogodak.

Treba istaći da se po lijepom i sunčanom vremenu okupilo oko 300 gledalaca da posmatra ovu zanimljivu utakmicu.

Glavni sudija utakmice bio je Gojković sa pomoćnicima Petrovićem i Vukosavom.

Nakon utakmice trener Branislav Krunić je rekao da je data šansa svim igračima koji su zdravi i igrali su po 45 minuta.

"Za 15 dana počinje prvenstvo i moramo se okrenuti sklapanju tima kojim bi počeli prvo kolo. Mislim da ekipa igra kompaktno, vide se linije tima i da igrači koji su završili sezonu nisu imali veliki odmor. Drago mi je da su gledaoci uživali u igri, a bilo je aplauza", istakao je Krunić.

Leotar u srijedu igra protiv NK "Zrinjski" u Mostaru.

FK "Leotar": Perišić, Đurić, Arsić, Milić, Zečević, Ristić, Nikolić, Mićunović, Paranos, Sekulović, Čolić Još su igrali: Vukanović, Polić, Šešelj, A: Medan, N. Medan, Džombić, Spaić, Koprivica, Aćimoviž, Ateljević, Stojković, Begenišić. Trener: Branislav Krunić.

FK "Mladost": Lučić, Damdanović, Božović, Hadžibegović, Bojanović, Krstović, Tripković, Krivokapić, Orahovac, Bojić, Šekularac. Još su igrali: Mudreša, Nenezić, Joković, Nikolić, Mihaljević, Vujović, Raičković, Stanisavić, Tešović, Racković, Medenica, Plazinić, Šćepanović, Ajković. Trener: Rajko Mugoša.