Oc Cerovac2.jpg

I pored vanrednih uslova izazvanih pandemijom virusa korona učenici i profesori Obrazovnog centra Ceorvac u školskoj 2020/2021. godini postigli su odlične rezultate na međunarodno priznatim Kembridž ispitima.

U ovoj školskoj godini 48 učenika iz Trebinja, Bileće i Gacka polagalo je ove prestižne ispite na nivoima B1, B2, C1 i C2 i ostvarili odlične rezultate.

O njihovom uspjehu najbolje govore riječi Matije Janičića, profesora škole "Context" iz Beograda, zadužene za administriranje Kembridž ispita:

Oc Cerovac3.jpg

Poštovani kandidati, roditelji i nastavnici,

Najpre da Vam se zahvalim na ukazanoj prilici da Vam se obratim večeras u ime Ispitnog centra Context.

Želelo bih da uputim najiskrenije čestitke kandidatima na ostvarenom uspehu. Uspeli ste nešto što nijedna generacija pre vas nije uspela. Uspeli ste da u uslovima globalne pandemije, koji su stresni za čitavu planetu, pokažete da je vaše dostignuće u domenu engleskog jezika u skladu sa visokim međunarodnim standardom.

Popeli ste se za jednu stepenicu više u znanju jezika, sa koje ćete sigurno mnogo bolje videti i razumeti svet oko sebe.

Budite ponosni na sebe. Jer smo i svi mi svakako ponosni na Vas.

Malo je institucija kao što je Cerovac. Sa skoro dve decenije iskustva, jedna je od retkih koja je izrasla u obrazovni centar za čitavu regiju. Kako čujemo od drugih, ona je kao “Politikin zabavnik”, škola za sve - od 7 do 77.

Pritom,ona pripada i jednom od malog broja institucija koje se usuđuju da procenu kvaliteta svog rada ustupe nekom trećem, nezavisnom telu. To mogu samo one škole koje znaju da su najbolje u svom poslu. Cerovac, već čitavu deceniju, dosledno pokazuje da to jeste.

Kandidati, sertifikati koje ste stekli su serifikati veština. To znači da ste se spremanjem za ove ispite opremili nečim što Vam niko ne može oduzeti – veštinama koje ćete uvek i svugde nositi sa sobom.

Osim toga postali ste i deo jedne velike svetske porodice. Porodice koja broji više od pet miliona članova u skoro 130 zemalja sveta. Porodice koju deli zajedničko iskustvo.

I zajednički uspeh.

Koji uz ovaj sertifikat možete i dokazati svetu.

Pa, uživajte danas u tom uspehu!