Fk leotar kup rs.jpg

Fudbaleri Leotara osvojili su Kup Republike Srpske nakon što su u finalu u Modriči pobijedili ekipu Krupe iz Krupe na Vrbasu rezultatom 2:0.

Trebinjci su po treći put osvojili Kup Srpske, a posljednji put prije 17 godina.

Golove za Trebinjce su postigli Ristić u 60. minutu iz penala nakon prekršaja nad Šipovcem i Zečević u 73. minutu.

Tokom prvih 45. minuta bilo je šansi pred oba gola, ali šanse Leotara su daleko bile zrelije naročito Sekulovića i Maksimovića. Mreže su u prvom poluvremenu mirovale i na odmor se otišlo sa rezultatom 0:0.

Leotar je poveo u 60. minutu kada je Makitan u svom šesnaestercu napravio prekršaj nad Šipovcem. Najstrožu kaznu izveo je najstariji igrač na terenu Dragan Ristić koji je preciznim udarcem u golmanovu desnu stranu doveo svoju ekipu u vođstvo.

Trebinjci su svoj drugi gol postigli preko Zečevića koji je samo dva minuta prije toga ušao u igru. Jednu duboku loptu Zečević je primio ispred šesnaesterca Krupe, predriblao Karišika, zaobišao i golmana Kolaka i iskosa sa lijeve strane šutirao prema praznom golu. To je bilo u 74. minutu i već se naslućivao pobjednik.

Do kraja utakmice Krupa je imala inicijativu, ali nije mogla ništa da uradi tako da je konačan rezultat bio 2:0.

Za najboljeg igrača finala proglašen je krilni napadač Leotara Danilo Šipovac koji je na najljepši način krunisao sezonu, dok je najbolji mladi fudbaler vezista Krupe Nemanja Vukmanović.

Nakon utakmice trener Oleg Ćurić sijao je od zadovoljstva jer su njegovi igrači ispunili sve ono što je dogovoreno u svlačionici.

Protivniku su dali inicijativu, ali su iz drugog plana dolazili do šansi.

"Vidjeli ste da smo pored dva gola imali još dvije-tri dobre šanse. Srećan sam i čestitao bih ovim momcima na dobrom radu i rezultatima u sezoni koja je iza nas. Velika im hvala za sve. Sjajno smo zaokružili ovu sezonu i ovo je podstrek za narednu. Mi smo igrački što je do nas uradili, čak i mnogo više nego što smo očekivali. Na ljudima u Gradu i upravi je da se potrude da pomognu klubu da se vrati na stare staze", kazao je Ćurić.

Stadion: "Dr Milan Jelić". Gledalaca: 1.500. Glavni sudija: Dragan Kesić (Gradiška). Pomoćni sudije: Siniša Ivančević (Banja Luka) i Bojan Rakić (Bijeljina). Četvrti sudija: Velimir Drinić (Modriča). Delegat: Vladan Simeunović (Bijeljina).

Žuti kartoni: Đurić, Mićunović, Perišić, Paranos i Zečević (Leotar), Makitan, Vukmanović i Dujaković (Krupa).

FK "Leotar": Perišić, Andrić, Paranos, Šipovac (od 71. Ognjen Aćimović), Ramić, Mićunović (od 76. minuta Milić), Ateljević, Ristić (od 85. minuta Medan), Maksimović (od 85. minuta Kolak), Đurić, Sekulović (od 72. minuta Zečević). Trener: Oleg Ćurić.

FK "Krupa": Kolak, Karišik, Redžić, Makitan (od 64. minuta Miloš Aćimović), Dujaković, Jović (od 79. Erak), Muminović, Galić, Ćivić, Vukmanović(od 71. minuta Nikolić), Mandić. Trener: Vladimir Ilić.