Zrk leotar tb.jpg

U drugoj polufinalnoj utakmici Kupa Republike Srpske koji se održava u Prijedoru ŽRK "Mira" je pobijedila ŽRK "Leotar" 39:22 (18:9). I pored želje Trebinjke nisu uspjeli parirati ekipi domaćina koja je opravdala ulogu apsolutnog favorita.

Izostankom Dragane Boro, Mirele Ćorović i Jovane Perotić olakšan je posao "Miri" koja je to znalački iskoristila i u punom naletu ostvarila ubjedljivu pobjedu rezultatom 39:22.

Što se tiče duela sa ekipom iz Trebinja domaće su već poslije poluvremena imale ubedljivo vođstvo od 18:9. U nastavku su mirno utakmicu privele kraju, te su se zasluženo izborile za finale u kojem će pokušati da dođu do 10. trofeja u Kupu Srpske u borbi protiv ŽRK "Borac" iz Banjaluke.

Kod pobjednika najefikasnija je bila Bašanović sa 12, a kod Leotara Kovačević sa 10 golova.

Trener Leotara Zdravko Komnenović je rekao da je zadovoljan ovosezonskim izdanjem njegovih rukometašica.

"Moramo reći da smo veoma zadovoljni samim učešćem i plasmanom u završnicu turnira. Sara Jegdić, Anđela Anđušić, Anđela Kovač, Anđelija Brkan, Marija Kovačević, Tanja Ratković, Sara Gaćina, Nataša Bulajić i Ivana Kisin pokazale su da su dio najkvalitetnije ekipe u ovoj sezoni u prvenstvu M:tel lige Republike Srpske. Ekipi Mire se zahvaljujemo na izvanrednom gostoprimstvu kao i direktoru Borca Darku Saviću i Sportskom društvu 'Leotar'", naglasio je Komnenović.