rk leotar rk sloboda.JPG

U 27. kolu Premijer lige BiH RK "Leotar" poražen je u Sportskoj dvorani "Miloš Mrdić" 21:29 (9:20) od ekipe "Slobode" iz Tuzle. Trebinjci se nisu uspjeli oduprijeti četveroplasiranoj ekipi koja je svih 60. minuta vodila.

Gosti su došli na jug Republike Srpske sa željom da pobijede i to su pokazali od početka meča, tako da je u osmom minutu bilo 2:5, a sredinom prvog poluvremena 5:10. Do odlaska na odmor gosti su povećavali razliku na 9:20.

Domaćinu ništa nije polazilo za rukom, dosta golova su primili iz kontranapada, a imali su dosta grešaka i prilikom dodavanja, a na golu gostiju briljirao je Stojanović koji je na kraju utakmice imao 18 odbrana.

Domaćin je početkom drugog poluvremena smanjio razliku tako da je u 45. minutu na semaforu pisalo 16:22, ali dalje nisu mogli. Nakon 60. minuta rezultat je bio 21:29.

Trener Darko Tavrić je nakon utakmice rekao da je meč imao jedno lice i to katastrofu od prve do 60. minute.

"Ovo je najgora utakmica otkako sam ovdje trener. U narednih nekoliko dana ćemo da vidimo kako da vratimo ekipu, jer se moramo oporaviti u naredna tri kola i da igramo rukomet. Nije isti poraz sa deset golova ili tri gola razlike", jasan je bio Tavrić. 

U narednom kolu Leotar gostuje RK "Krivaja" u Zavidovićima.

Igrano u Sportskoj dvorani "Miloš Mrdić" bez prisustva gledalaca. Sudije: Žarko Hrstić i Ante Rašić. Delegat: Zdravko Petković. Isključenja: Leotar (2x2), a Sloboda (6x2). Sedmerci: Leotar 7(6), a Sloboda 1(1).

RK "Leotar". Savović, Veraja, Parežanin, Milojević 4, Ninković 2, Omerović, Ratković 1, Grk, V. Kovač, D. Kovač, Tomić 8, Inić 1, Smajilbegović 3, Komnenović 2. Trener: Darko Tavrić.

RK "Sloboda": Stojanović, Tufekčić 1, Suhonjić 6, Ovčina 5, Pekić 1, Halilković 3, Z. Čajić, Đorđević 1, D. Čajić, Klis 9, Pirić, Karahodžić, Hamzabegović, Milkunić, Bečić 1, Jusić 1. Trener: Davor Kadić.