Fk leotar modrica.jpg

U 27. kolu Prve lige Republike Srpske FK "Leotar" je u Policama pobijedio FK "Alfa-Modriča" iz Modriče rezultatom 2:0 (1:0). Ovo je 12 pobjeda Trebinjaca u prvenstvu koji se i dalje nalaze na drugom mjestu.

Do 26. minuta sve se dešavalo između dva šesnaesterca i sredine terena bez ikakvih prilika za gol sa obje strane, ali u tom minutu u šesnaestercu gostiju srušen je Sekulović i sudija Perić pokazao je na jedanaesterac.

Siguran realizator bio je Šipovac koji je postigao svoj 12 gol i opet postao najefikasniji igrač Prve lige Republike Srpske.

Domaćin je zaprijetio u 29. minutu nakon centaršuta Mićunovića, loptu je volejom poslao Zečević, ali golman Simić je odlično reagovao i spasio svoju mrežu. Leotar je imao šansu i u 45. minutu kada je nakon centaršuta Sekulovića, Maksimović glavom poslao loptu pored desne stative gola gostiju.

Gosti su se početkom drugog poluvremena oslobodili pritiska domaćih i imali su veći posjed lopte, ali je domaćin ponovo zaprijetio u 58. minutu preko Zečevića čiji je šut završio u naručju golmana gostiju, a odličnu šansu imao je i Šipovac (62. minut) koji je došao do lopte nakon greške odbrane gostiju, ali njegov lob je prošao pored lijeve stative golmana Simića.

Sudija Perić je u 76. minutu pokazao crveni karton igraču gostiju Pljevaljčiću nakon što je Šipovac "prevario" dva igrača gostiju i krenuo prema golu, a na ivici šesnaesterca ga je grubo faulirao Pljevaljčić.

Tačku na krajnji rezultat postavio je mladi Filip Kolak svojim prvim golom u nadoknadi vremena (90+3) kada se varkom oslobodio dvojice igrača u šesnaestercu i preciznim udarcem savladao golmana gostiju.

Velike zasluge pripadaju Šipovcu koji se na svojoj polovini izborio za loptu i kao "tajfun" krenuo sa lijeve strane prema golu gostiju, pretrčao oko 60 metara i dodao loptu do Kolaka i to je bilo 2:0.

Nakon utakmice trener Oleg Ćurić koji je bio na tribinama (odrađivao kaznu zbog tri žuta kartona) upozoravao je cijelu sedmicu svoje igrače da dolazi jedna dobra ekipa i možda jedna od najboljih u ligi.

"Pristupili smo maksimalno ozbiljno, a momci su sve ispoštovali na terenu. Nije to bila neka fina igra po sunčanom vremenu, ali su najvažniji bodovi", rekao je Ćurić.

Narednog vikenda Leotar gostuje u Zvorniku kod FK "Drina".

Igrano na stadionu u Policama bez prisustva gledalaca. Glavni sudija: Danijel Perić. Pomoćne sudije: Bojan Rakić i Radmilo Vuković. Četvrti sudija: Nikola Tešanović. Delegat: Veljko Radovanović. Crveni karton: Pljevaljčić i Petrović (pomoćni trener) Modriče. Žuti kartoni: Vukanović, Milić, Šipovac, Đurić, Zečević i Kolak (Leotar), a Lukić i Kuljanin (Alfa-Modriča).

FK "Leotar": Vukanović, Andrić, Paranos (od 86.minuta Šešelj), Milić, Maksimović (od 65. minuta Ristić), Begenišić, Mićunović (od 46. minuta Medan), Šipovac, Đurić, Zečević (od 72. minuta Kolak), Sekulović (od 86. minuta Aćimović).

FK "Alfa-Modriča": Simić, Guzijan (od 70. minuta Janković), Pljevaljčić, Radić, Vuković, Božić (od 46. minuta Kuljanin), Demonjić (od 46. minuta Vujić), Ninković (od 46. minuta Živković), Prljeta, Lukić, Kojić (od 46. minuta Kesić).