Fk leotar tb.jpg

U 19. kolu Prve lige Republike Srpske FK „Leotar“ je u Policama pobijedio FK „Podrinje“ iz Janje sa 3:0 (0:0). Ovom pobjedom Leotar je sada na drugom mjestu na tabeli sa 34 boda.

Tokom prvih 45. minuta vrijedno je istaći samo šut Đurića glavom poviše gola nakon centaršuta Zečevića iz kornera i Blaževićev udarac sa nekoliko metara u golmana Bodirogu u 45. minutu.

Čim je lopta krenula sa centra u drugom poluvremenu kao da je u Policama istrčala druga ekipa Leotara. Svi igrači su se rastrčali i to se odmah primijetilo u igri i na terenu. Počele su se nizati šanse pred golom gostiju.

Prvo Šipovac šutira u 46. minutu, a zatim i Maksimović u 52. minutu. Nije se dugo čekalo na gol jer je u 55. minutu nakon centaršuta Zečevića iz kornera lopta došla do Sekulovića koji je šutirao, ali se lopta odbila do Blaževića koji je šalje iza leđa golmana Bodiroge i to je 1:0.

U 60. minutu viđene su dvije šanse i to nakon udarca Šipovca lopta se odbila od stativu do Paranosa koji asistira Đuriću, ali golman gostiju je na mjestu.

Drugi gol postignut je u 65. minutu kada je Šipovac na jednu dubinsku loptu prema šesnaestercu gostiju bio najbrži i izašao pred golmana gostiju koji ga je sapleo, a sudija Nemanja Aleksić pokazao je na bijelu tačku.  Siguran realizator bio je Zečević.

Treći gol za Leotar, a svoj drugi na današnjoj utakmici dao je Blažević u 70. minutu nakon centaršuta Paranosa. Domaćin je imao šansu i u 76. minutu preko raspoloženog Blaževića, ali golman gostiju je odbranio njegov udarac. Do kraja utakmice nije bilo više golova.

Nakon utakmice trener Oleg Ćurić je istakao da je govorio da će ovo biti teška utakmica.

„Da smo ranije dali gol mirnije bi ušli u nastavak utakmice. Čestitam mojim igračima jer je teško igrati svaka tri dana. Okrećemo se već narednoj utakmici“, rekao je Ćurić.

Već u srijedu Trebinjci gostuju u Gradišci gdje ih dočekuje FK „Kozara“.

FK „Leotar“: Perišić, Đurić, Maksimović, Paranos (0d 72.minuta Begenišić), Šipovac (od 72.minuta Medan), Ramić (od 23. minuta Šešelj), Zečević (od 72. minuta Spaić), Prebiračević, Mićunović, Blažević (od 77. minuta Ristić), Sekulović. Trener: Oleg Ćurić.

FK „Podrinje“: Bodiroga, Ristanović, Došlo, Đokić (od 88. minuta Čobić), Gjurchinovski (od 18. minuta Nasufović (od 65. minuta Spasojević), Berak (od 88.minuta Savić), Marković, Dujković, Subošić, Draganić, Stojanović. Trener: Dragan Krstanović.