Fk leotar 1.jpg

U četvrtfinalu Kupa Republike Srpske FK "Leotar" je kao domaćin slavio protiv FK "Radnik" iz Bijeljine sa 2:1 (0:0). Na taj način Trebinjci su se plasirali u polufinale najmasovnijeg takmičenja u Republici Srpskoj.

Utakmica je počela minutom ćutnje zbog smrti Boba Vučura, pisca teksta i melodije za himnu Leotara i velikog navijača ovog fudbalskog tima.

Tokom prvog poluvremena jak vjetar onemogućio je igru i sve se dešavalo između dva šesnaesterca, tako da nije bilo nijednog udarca na gol.

Na početku drugog poluvremena gost isu zaprijetili preko Mekića u 54. minutu, a nekoliko minuta kasnije lopta se odbila od Paranosa, ali je Perišić bio na mjestu.

Leotar je poveo u 61. minutu kada je Zečević iz slobodnog udarca sa oko 30 metara pogodio rašlje Kozićevog gola. Ovaj gol kao da je dao elana domaćim igračima tako da je samo šest minuta kasnije Maksimovićev udarac iskosa sa desne strane završio u mreži gostiju. Tada je semafor pokazivao 67. minut, a na njemu je pisalo 2:0 za Leotar.

Bijeljinci su imali odličnu šansu u 71. minutu, ali Jelićev šut iskosa sa lijeve strane golman Leotara uspio je da skrene u korner. Radnik je smanjio u 77. minutu preko Grahovca čiji je šut sa oko 20 metara završio iza leđa Perišića. Nakon ovog smanjenja rezultata gosti su napadali, ali nisu imali izrazitih šansi za gol.

U protivnapadu u 89. minutu Mićunović je nakon što se oslobodio nekoliko igrača šutirao, ali Kozić se nije dao iznenaditi. Rezultatom 2:1 završila se utakmica, a počelo je veselje domaćih igrača koje je nastavljeno u svlačionici.

To je bila predivna atmosfera, a igrači Leotar to su i zaslužili jer svi koji su izašli na travnati teren u Policama dali su i posljednji atom snage.

Nakon utakmice trener Oleg Ćurić nije krio zadovoljstvo i naglasio je da je sve dogovoreno iz svlačionice sprovedeno na terenu.

"Dobro smo radili i rad nas nagrađuje. Nastavili smo onako kako smo počeli. Od početka sam govorio da bih volio da prođemo što dalje u Kupu i hvala igračima. Evidentno je da imamo veći roster igrača i zgusnut je raspored, ali ću pokušati da osvježim igrače. Na svaku utakmicu idemo na pobjedu" sa osmjehom na licu kaže Ćurić.

Glavni sudija: Velimir Drinić (Modriča). Pomoćnici: Dejan Đ. Lazić (Doboj) i Davor Maksimović (Doboj). Četvrti sudija: Marko Maksimović (Modriča). Stadion: "Police". Odigrano bez prisustva gledalaca. Žuti kartoni: Kolak, kod Leotara, a Grahovac, Popara i Jelić kod Radnika.

FK "Leotar": Perišić, Medan (od 76. minuta Ristić), Andrić (od 70. minuta A. Spaić), Šešelj, Paranos (od 90+1. minuta Aćimović, Šipovac (od 90+1. minuta Begenišić), Ramić, Zečević, Prebiračević, Mićunović, Maksimović (od 70. minuta Kolak). Trener: Oleg Ćurić.

FK "Radnik". Kozić, Nikić, Sušić, Mekić (od 68. minuta Grahovac), Vasić, Popara, Gogić, Jelić, Karić (od 65.minuta Motika), Šubert, Janjić. Trener: Darko Nestorović.