Rk leotar .jpg

U 19. kolu Premijer lige BiH RK "Leotar" je pobijedio u Derventi istoimeni rukometni klub rezultatom 20:27 (11:13). Nakon desete pobjede Trebinjci su osvojili 21 bod i nalaze se na osmom mjestu na tabeli.

Leotar je je poveo golom Inića i tokom prvih 30. minuta imao je prednost. Tako je u 17. minutu bilo 5:7, a u 20. minutu golom Smajilbegovića koji je večeras bio izuzetno raspoložen na semaforu je pisalo 7:8.

Na odmor se otišlo sa dva gola razlike 11:13.

Drugo poluvrijeme igrači Darka Tavrića zaigrali su bolje i čvršće u odbrani, a to se vidjelo i na rezultatu. Prednost je polako rasla tako da je na kraju utakmice bilo 20:27.

Najefikasniji kod domaćina bio je Pejić sa 9, a kod pobjednika najbolji i najefikasniji je bio Ajdin Smajilbegović koji je postigao 11 golova.

Narednog vikenda u Trebinje dolazi ekipa RK "Maglaj" iz istoimenog mjesta.

RK "Derventa": Kosanović, Dobrilović 1, Lukić, Zemunović 2, Drinić, Kovačević, Radanović, Pejić 9, Starčević 5, Savić, Šmulja, Malešević, Grahovac 3, Tolimir, Knežević, Pejaković. Trener: Milorad Bjelošević.

RK "Leotar": Savović, Parežanin 2, Ninković, Milojević 1, Omerović, Grk, Ratković, V. Kovač, Tomić 5, Smajilbegović 11, Ivanović 2, Inić 2, Komnenović 4. Trener: Darko Tavrić.