lelo arslanagic trebinje fico5.jpg

Crveni "Fićo" koji se odnedavno pojavio na trebinjskim ulicama odmah je postao gradska atrakcija, a o ovom automobilu u vlasništvu Lela Arslanagića s nostalgijom pričaju svi koji ga vide.

Svakodnevno je u gradu, a najčešće je parkiran ispred "Burger bara" u centru grada, koga je prije dva mjeseca otvorio upravo Lelo, inače Trebinjac koji je imao privremeni boravak od 27 godina u Sjedinjenim Američkim Državama.

Odlučio je kaže nam da se vrati u rodni grad i za kratko vrijeme je svojim idejama stekao simpatije brojnih sugrađana, koji sada osim vrhunskog burgera sve češće fotografišu Fića.

lelo arslanagic trebinje fico1.jpg

"To je Fićo jedne moje komšinice, koga se sjećam još iz vremena dok sam bio veoma mali. Stajao je parkiran u naselju i kada bih god dolazio u Trebinje na odmor Fićo bi mi zapao za oko. Kupio sam ga 2018. i u potpunosti sredio", priča nam Lelo.

Zadržao je njegovu autentičnu crvenu boju, a promijenio je na njemu sve što se moglo promijeniti. Dijelove je uglavnom nabavljao iz Srbije, ali i od sugrađana koji su imali rijetke dijelove koji su mu trebali.

lelo arslanagic trebinje fico4.jpg

Tako je od jednog Trebinjca kupio ratkape koje su se stavljale na prvog proizvedenog Fića.

"Veoma su skupi dijelovi, ali sam uspio da kupim sve one koje sam želio. Dosta vremena sam ga radio. Skupljao sam novac u SAD da bih kupovao dijelove za Fića i na kraju sam sve završio prije nekih mjesec dana", priča nam Lelo.

Ispred njegove kuće sada se nalaze još dva Fića. Jednog će iskoristiti za dijelove, a drugog će u potpunosti srediti. 

lelo arslanagic trebinje fico6.jpg

"Drago mi je kada mi kažu da je to vozilo vozio neki moj sugrađanin. Vraća me u vrijeme kada sam se kao dijete igrao po trebinjskim ulicama i gledao ta vozila kroz koja sam prepoznavao njihove vlasnike", kaže nam Lelo.

Sada sa Fićom najčešće ide na posao u Burger bar, koji već postaje kultno trebinjsko mjesto. Kupci su prepoznali ono najvažnije - kvalitet. A kako i ne bi kada su sastojci od provjerenih trebinjskih prodavaca.

"I to sam se nekako vezao za Trebinja. Imam domaće pecivo, meso je isključivo iz lokalnih mesara, a krompir je iz Trebinja ili Nevesinja", priča nam Lelo, dodajući da mu je drago što se njegovim sugrađanima svidio burger.

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu u aplikaciji Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A osim Fića i burgera, Lelo Arslanagić je i ljubitelj životinja i starih predmeta. Ima golubove, papagaje i kokoške, a u kući već mjesecima restaurira stare predmete.

"Idem jedne prilike u Necvijeće i pored puta u drači primjetim singericu. Donesem je kući i sredim je. Stavio sam na singericu kamenu ploču koju sam pronašao u selu mog prijatelja i napravio sto", dodaje Lelo.

Otkupio je i staru austrougarsku sećiju, a od propadanja je spasio i bačve za vino, stap, te druge brojne predmete.

lelo arslanagic trebinje fico2.jpg

"Kada sam se vratio u Trebinju moj drug Jovan Kovačina rekao mi je da njegova majka želi da preda na otpad starog Mikijevog Micubišija. Međutim, umjesto na otpadu završio je kao poklon u mojim rukama. I osposobio sam ga da bude u voznom stanju", kaže Lelo.

U Trebinje se vratio jer mu je grad prirastao srcu još kao djetetu. Uživa gledajući kamen, koji mu je priznao nam je najviše nedostajao u SAD-u.

"Nekome to izgleda ovako ili onako, ali je meni falio naš krš. Vuklo me da se vratim. I moja supruga i djeca uskoro treba da dođu u Trebinje. Ovo je grad snova, najljepši grad na svijetu, u kome ljudi imaju dušu, a svaki kamen srce", priča Lelo.

U SAD-u je radio više poslova, a životna sudbina ga je početkom devedesetih iz Trebinja prvo odvela u Francusku, gdje je završio srednju školu, a zatim u SAD, gdje je završio fakultet i radio kao menadžer u više hotela.

"Vodio sam restorane koji bi imali godišnji promet od po 15.000.000 dolara, gdje su pojedine flaše vina bile i po 3.000 dolara. Bio sam stalno u kontaktu sa kuvarima, pa sam tu naučio da pravim brojne delicije. I sada imam recepte za više od 200 jela. Tamo sam naučio da pravim i burger", kaže Lelo.

burger bar.jpg