Fk borac pripreme u Trebinju2.jpg

U Trebinju se na pripremama nalazi član Premijer lige BiH FK "Borac" iz Banjaluke. Zbog hladnog vremena, snijega i teških uslova za rad u svom gradu došli su u najjužniji grad Republike Srpske.

Prema riječima šefa stručnog štaba Marka Maksimovića Trebinje je izabrano jer se smatralo da će se nakon Banjaluke svi najljepše osjećati u gradu podno Leotara.

"Imali smo dosta opcija i smatram da je ovo dobra odluka. Ovo neka bude neki početak jer je ovdje klima dobra, imamo dvoranu za rad, teretanu, stadion, optimalne uslove za rad", rekao je Maksimović.

On je istakao da bi bilo lijepo da Grad u budućnosti prepozna da ima veliki potencijal, da ovdje može da dođe veliki broj ekipa na zimske pripreme.

"Potrebno je da se sagradi nekoliko terena sa prirodnom travom i mislim da bi mnoge ekipe iz BiH prije Antalije izabrale Trebinje. Ako se ovo shvati na pravi način to je velika prilika za ovaj grad da osim ljetnog dobije i zimski turizam kroz pripreme sportskih ekipa", dodao je Maksimović.

Njegovo je mišljenje da je najvažnije da su u Borcu ostali igrači koji su iznijeli jesenju sezonu, a došlo je i nekoliko novih igrača, tako da je uvjeren da su i jači u odnosu na prethodni period.

"Na proljeće nas čeka dosta iskušenja, a prvi i jedini cilj je izlazak u Evropu. Da li ćemo to uraditi kroz Kup ili prvenstvo nije bitno, ali ako to ne ostvarimo za nas to neće biti dobro", naglasio je Maksimović.

Svjestan je težine trenerskog posla i uvijek je optimista. Pobornik je toga da rad uvijek ispliva na površinu i da on donosi rezultate. Deviza mu je "Kad je uspjeh svi su zaslužni, a kad je neuspjeh glavni krivac je trener, pojedinac". 

Maksimović se zahvalio upravi i stručnom štabu Leotara koji su im izašli u susret da odigraju prijateljsku utakmicu u subotu.

Među igračima Borca koji se nalaze na pripremama je i Dejan Meleg, trebinjski zet koji je igrao u Vojvodini, Ajaksu, Kamburu, Kajzerisporu, Crvenoj zvezdi, Radničkom iz Niša.

Fk borac pripreme u Trebinju1.jpg

Prvi put je na pripremama u Trebinju.

"Lijepo je ovdje i došli smo da se što bolje pripremimo za prvenstvo. Uvijek je lijepo doći ovdje  jer sam ovdašnji zet, u Trebinju imam porodicu i dosta prijatelja tako da se uvijek radujem dolasku u grad podno Leotara. Ovdje se osjećam kao kod svoje kuće", kazao je Meleg.