fk borac pripreme1.JPG

Gradonačelnik Mirko Ćurić rekao je danas da ulaganja u sportsku infrastrukturu nisu trošak i da ona mogu samo da obezbijede dolazak brojnih ekipa na pripreme u Trebinje, što najbolje pokazuju Fudbalski klub "Borac" i veslačka selekcija Srbije.

Ćurić je, nakon sastanka sa predstavnicima banjalučkog "Borca" koji je na pripremama u Trebinju, rekao da će zatvršetkom radova na zatvorenom bazenu i izgradnjom fudbalskih terena, od kojih će biti i onih sa vještačkom travom, Trebinje imati odlične uslove za pripremu fudbalskih ekipa.

"Iz 'Borca' su mi rekli da nemaju nijednu zamjerku i da su zadovoljni onim što im se ponudilo u Trebinju. Naš zadatak je da u narednom periodu izgradimo sportske terene čime će Trebinje postati lider zimskih sportskih priprema u ovom dijelu Evrope", naveo je Ćurić.

On je naveo da će u Trebinje uskoro na pripreme doći i jedna fudbalska ekipa iz Srbije, a da će se Grad potruditi da sve prijedloge oko sportske infrastrukture realizuje u skorijem periodu.

fk borac pripreme2.JPG

Trener FK "Borac" Marko Maksimović rekao je da Trebinje ima odlične uslove za zimske pripreme, te da vjeruje da će se u narednom periodu izgraditi pomoćni tereni koji bi omogućili dolazak većeg broja ekipa.

On je kazao da su nadležni iz Trebinja ispoštovali sve dogovore, te da se nada da će Borac i u narednom periodu biti gost Trebinja.

"Sutra igramo utakmicu sa Leotarom. Ako je Borac prvi fudbalski brend Republike Srpske, uz dužno poštovanje prema svim drugim klubovima, Leotar je drugi", naveo je Maksimović.

Prvotimac Borca Stojan Vranješ zahvalio se na gostoprimstvu, navodeći da u Trebinju imaju dobre uslove za rad.

On je izrazio nadu da će banjalučki premijerligaš i u narednom periodu dio priprema obavljati u Trebinju.