mirko curic.jpg

Gradonačelnik Mirko Ćurić rekao je da pojedini odbornici opozicije nisu pročitali obrazloženje nacrta budžeta, navodeći da Gradska uprava svima stoji na raspolaganju da im pojasni novčane tokove i način funkcionisanja budžeta.

Ćurić je, komentarišući primjedbe opozicije, istakao da nisu dobri prijedlozi da se treba povećati cijena električne energije, jer to predstavlja direktan udar na novčanik građana.

"Jedni bi da ukinu Agrarni fond, drugi ne bi. Molim vas da se dogovorite, bar napišite jedinstven stav", naveo je Ćurić, odgovarajući na diskusije odbornika Liste za pravdu i red.

On je kazao da je 985 ljudi dobilo podršku Agrarnog fonda i Grada Trebinja.

Govoreći o zaduženosti grada, Ćurić je poručio da odbornici ne treba da čitaju ono što im drugi napišu, a da se prethno ne informišu i ne provjere podatke

"Dozvoljeno je 18 odsto, a Grad Trebinje je zadužen manje od 10 odsto", naveo je Ćurić.

Prema njegovim riječima, Odjeljenje za boračko-invalidsku zaštitu treba da formira spiskove prioriteta za zapošljavanje.

"Iz boračke kategorije jutros su počela da rade četiri lica", naveo je Ćurić.

Ćurić je kazao da Grad Trebinje nema kadrova koji bi radili na aparatu za PCR testiranje, te da je to veoma zahtjevan posao.

On je dodao da nije korektno da se priča da se uzimaju hiljade ili stotine hiljada maraka, a da niko ne nudi rješenje i dokaze za svoje navode.

Prethodno su odbornici opozicije iznijeli čitav niz primjedbi na nacrt gradskog budžeta, među kojima su prednjačili odbornici Liste za pravdu i red, o čemu opširnije možete da pročitate OVDJE.