kolubarska ulica tini2.jpg

U Kolubarskoj ulici u naselju Tini u toku su radovi na izgradnji trotoara, parkinga, oborinske odvodnje i javne rasvjete.

Predsjednika Sektora sedam Mjesne zajednice Tini Igor Bošnjak kaže da su kao jedan od infrastrukturnih prioriteta u ovoj godini predložili nastavak izgradnje trotoara uz Kolubarsku ulicu.

"Prijedlog smo dostavili gradonačelniku Mirku Ćuriću i Odjeljenju za prostorno uređenje, a zatim smo uz trotoar dogovorili i izgradnju više od 20 novih parking mjesta", naveo Bošnjak.

On je istakao da će izgradnja ovog trotoara značajno poboljšati bezbjednost u ovom dijelu naselja Tini.

"Do sada su na prostoru gdje se grade parking i trotoar bila parkirana vozila i djeca bi često prelazila ulicu, a vozači ih ne bi vidjeli od parkiranih vozila, što je bilo veoma opasno", pojasnio nam je Bošnjak.

Osim trotoara i parking mjesta, biće postavljena i rasvjeta u dijelu Kolubarske ulice, a na proljeće će biti uređen i prostor između bivšeg 'Novoteksa' i ove ulice, gdje će biti posađeni platani.

kolubarska ulica tini3.jpg

Predsjednik Mjesne zajednice Tini Dražen Vujović kaže da je ovo samo jedan od projekata u ovom naselju, podsjećajući da je ljetos završena izgradnja dječijeg igrališta i rekonstrukcija sportskog terena.

"Ostalo nam je još da asfaltom presvučemo podlogu terena. Naše naselje ima najmodernije igralište i ono je najbolji pokazatelj saradnje između Mjesne zajednice i Grada", dodao je Vujović.

Kao jedan od prioriteta za iduću godinu Vujović je istakao rekonstrukciju Šumadijske ulice.

"Tamo su postavljene ploče koje se svako malo lome, više se ne može proći tom ulicom. To će biti jedan od zahtjeva prema Gradu za narednu godinu", naveo je Vujović.

kolubarska ulica tini4.jpg