Cerovac ispiti6.jpg

U Obrazovnom centru "Cerovac" i Kulturnom centru Trebinje, nakon pauze od godinu dana, održani su međunarodno priznati Cambridge ispiti.

"Ceorvac" već 19 godina priprema svoje polaznike za ove prestižne međunarodno priznate ispite, a 15 godina organizuje polaganje ispita u Trebinju. Pauza od godinu dana napravljena je zbog pandemije virusa korona.

Cerovac ispiti7.jpg

Ovaj ispitni rok je organizovan u saradnji sa ovlašćenim ispitnim centrom, školom stranih jezika "Kontext" iz Beograda uz poštovanje svih preporučenih epidemioloških mjera.

Cerovac ispiti9.jpg

Cambridge ispiti su jedni od najpoznatijih i najpopularnijih ispita među onima koji žele da steknu međunarodno priznatu diplomu. Učenici koji posjeduju Cambridge diplomu automatski imaju prednost prilikom prijavljivanja za poslove kao i prilikom apliciranja na preko 15.000 univerziteta širom svijeta.

Bez obzira na to da li kurs za pripremu nekog od "Cambridge" ispita pohađate radi posla ili upisa na neki do fakulteta u inostranstvu ovo je odličan kurs engleskog jezika koncipiran tako da se akcenat stavlja na razumijevanje jezika i komunikaciju u svakodnevnim situacijama.

Cerovac ispiti8.jpg

Na ispitima se provjeravju sve četiri jezičke vještine: čitanje, pisanje, gramatika i razgovor. Postignuti nivo znanja jezika potvrđen na nekom od ovih ispita usklađen je sa Evropskim referentnim okvirom nivoa znanja stranih jezika.

"Cerovac" je ponoson na svoje učenike i profesore koji su i u vrijeme pandemije vrijedno radili i spremali se za ove zahtjevne ispite.

Cerovac ispiti2.jpg

Ove godine učenici su polagali PET ispit na B1 nivou i CAE ispit na C1 nivou. Iz Cerovca su zahvlani roditeljima koji su kao i svaki put podržavali njihov rad i motivisali učenike da vrijedno rade.

Cerovac ispiti1.jpg

Iz "Cerovca" su se zahvalili Kulturnom centru Trebinje na podršci oko organizacije ispita.