most velika obilaznica1.jpg

U Gorici su danas ozvaničeni radovi na početku izgradnje najdužeg mosta na rijeci Trebišnjici koji je najvažniji dio buduće velike obilaznice.

Početak radova na jednom od najvažnijih projekata za grad ozvaničili su gradonačelnik Mirko Ćurić, direktor Hidroelektrana na Trebišnjici /HET/ Gordan Mišeljić i direktor "Puteva Republike Srpske" Davor Kostrešević.

Radove na mostu, čija je vrijednost oko 12.000.000 KM, u cjelosti finansira HET.

"Dužina mosta biće 484 metra, a širina 11,6 metara. Radove izvodi preduzeće 'Integral inženjering', a rok izvođenja istih je dvije godine", naveo je Mišeljić.

Gradonačelnik Mirko Ćurić istakao je da je rok za završetak cijele velike obilaznice tri godine, navodeći da će se ona graditi kroz tri faze, od kojih je prva započeta.

"Druga faza je put od Aleksine Međe do Banjevaca, a treća od Banjevaca do Podgljivlja, čija je ukupna vrijednost oko 15.000.000 KM", naveo je Ćurić.

On je istakao da već postoji interesovanje privrednika koji uz buduću veliku obilaznicu žele da grade objekte poput benzinskih pumpi, hotela i motela.

most velika obilaznica2.jpg

Direktor "Puteva RS" Davor Kostrešević istakao je da je ovo jedan od četiri važna projekta u Hercegovini.

"Izgradili smo prevoj Čemerno, rehabilitovali smo put od Trebinja do Ljubinja, učestvujemo u izgradnji velike obilaznice oko Trebinja i novog putnog pravca od Foče do Tjentišta", naveo je Kostrešević.

On je istakao da će "Putevi" finansirati izgradnju preostale dvije faze radova na velikoj obilaznici oko Trebinja.