IGHRALISTE TINI 22.JPG

Naselje Tini slovi za najsložnije naselje u Trebinju, čija većina stanovnika učestvuje u uređenju naselja, organizovanju događaja i proslava, ali u zajedničkim druženjima.

Tinjani se gledaju kao jedno i svi su spremni da jedni drugima pomognu, pa zato i ne čudi što su u svojoj mjesnoj zajednici učinili veliki broj stvari koje su na ponos svih njih.

Možda su najprepoznatljiviji po tradicionalnom nalagnju badnjaka i vatrometu u čast Božića, koji svake godine organizuju, a sve na inicijativu njihovog pokojnog komšije Novice Sudara.

"Svake godine nas bude sve više i više. Izađu naše komšije iz svake zgrade. Družimo se, veselimo. Svako Badnje veče na Tini je posebno i to je događaj koji uvijek dočekujemo sa posebnom radošću", kaže Igor Vujović.

tini 4.jpg

Vujović nam priča da su ove godine uspjeli da naprave i novo ložište za badnjake u okviru rekonstrukcije sportskog igrališta i izgradnje istog za najmlađe stanovnike.

"Osim igrališta izgrađena je i Kolubarska ulica, a sada će biti postavljena i javna rasvjeta. U narednom periodu fokus će biti na južnom dijelu naselja kod teniskih terena gdje dotrajale betonske ploče treba zamijeniti asfaltom", kaže Vujović.

ugor vujovic.jpg

Za Igora Bošnjaka Tini je naselje koje treba da bude primjer svim drugim naseljima u gradu. U proteklim danima postavili su pet novih klupi, a bili su jedinstveni i kada su crtali grafit čije su fotografije obišle cijeli region.

Kaže nam da mu je i dalje najdraže kada se okupi "ekipa sa Tine" koja je uvijek vesela i spremna za druženje.

igor bosnjak.jpg

"Ovo je radničko naselje, naši očevi ovdje imaju stanove i ovo jedno od najurbanijih naselja sa prostranim parkinzima, zelenim površinama, drvoredima, igralištem. A uz to smo dobre komšije i pravi prijatelji i to je nešto što je najvažnije", istakao je Bošnjak.

Sa mladim Tinjanima slaže se i Miralem Miro Tuka. Već decenijama živi na Tini, a za svoje stare, ali i mlađe komšije ima samo riječi hvale.

miralem miro tuka.jpg

"Uvijek su tu da pomognu ako nešto treba. To su prave komšije. Sjećam se dok sa i ja igrao košarke na ovom igralištu, a evo vidite sada na šta ono liči - to je najbolji i najuređeniji teren u gradu", govori Tuka.

Najvažnije je što je mladost Tine spremna da radi za svoje naselje.

"Vidim ih ponekad kada sređuju naselje. Ima njih dosta, čini mi se nekada da ih ne mogu ni prebrojati, a sve bolji od boljega", navodi Tuka.

Smatra da je Tini jedno od najsložnije trebinjsko naselje i da to nosi s razlogom i ponosom.

Na Tini se organizuje i "Vidovdanski turnir" u fudbalu, a osim fudbalskog i košarkaškog terena tu su i teniski tereni na kojima trenira istoimeni klub "Tini".

vidovdanski turnir tini 2018 2.jpg