curic i vrhovac irb

U Trebinju će biti otvorena poslovnica Investiciono-razvojne banke Republike Srpske, najavljeno je nakon sastanka gradonačelnika Mirka Ćurića i direktora IRB-a Dražena Vrhovca.

Ćurić je istakao da će se poslovnica banke otvoriti na Marin Dvoru, a biće od velikog značaja kako za privredu, tako i za stanovništvo.

"Ovo je veoma važno za naš grad jer IRB daje odlične uslove, gdje su kamate na kredite za privrednike 0,5 odsto. Pogodnosti su i za mlade bračne parove, pa vjerujem da će sada zainteresovanost za usluge ove banke biti još veće", naveo je Ćurić.

Direktor IRB-a Dražen Vrhovac istakao je da je ova banka u naš grad kroz kreditna sredstva uložila oko 58.000.000 KM, dok je na području cijele Republike Srpske plasirano oko 2.700.000.000 KM.

"U ovoj godini smo već plasirali oko 30 odsto više kredita od plana prema privredi, što je oko 180.000.000 KM ukupno, a prema stanovništvu oko 25 odsto više. To znači da i privrednici i građani vjeruju IRB-u", naveo je Vrhovac.

Kao posebnu pogodnost za građane on je naveo tu što je otplata njihovih kredita do 25 godina, a kamatna stopa je fiksna - prva i posljednja rata su iste bez obzira na kretanja na tržištu.

Govoreći o otvaranju poslovnice u Trebinju, Vrhovac je rekao da je IRB-u veoma važno da širi mrežu svojih poslovnica, navodeći će poslovnica u naše gradu početi sa radom početkom naredne godine.

"IRB prati i Garantni fond, koji će, takođe, biti uskoro u Trebinju", naveo je Vrhovac.