Petar spaic.jpg

U Banjaluci je od 17. do 20. septembra održan Grand prix Banjaluka, etapna trka u brdskom biciklizmu, UCI, a u okviru nje i premijer liga BiH.

Nakon četvorodnevnog, a na trenutke i veoma napornog takmičenja, Petar Spaić, član Biciklistipke sekcije Planinarskog društva Vučji Zub, ima i te kako razloga za zadovoljstvo.

Prva etapa je bila kružna trka u tvrđavi Kastel, druga etapa trka na hronometar, treći maraton u dužini 75 km na Banj Brdu, a četvrti dan XCO.

Učestvovali su biciklisti iz Francuske, Slovenije, Srbije i Bosne i Hercegovine. Na prve tri trke naš sugrađanin Petar Spaić je stigao na cilj kao drugoplasirani vozač iz BiH, a na posljednjoj današnjoj trci, prvi je od takmičara iz BiH.

“Ako slike govore više od stotinu riječi, ovih par fotografija koje ja imam dovoljno govore o naporna četiri dana koja sam imao. Velika je čast I zadovoljstvo nastupati u izuzetno jakoj konkurenciji a činjenica da sam među najboljim BiH takmičarima dje dodatni razlog za zadovoljstvo. Protekla četiri dana su možda I najnapornija u mojoj dosadašnjoj akrijeri, ali kada sve lijepo prođe, kao danas, onda se sve I zaboravi I jedva čeka novi nastup”, kaže nam Petar.

U ukupnom plasmanu nakon 122 kilometra, u najnapornijoj trci, Petar je osvojio srebrnu medalju. Njega krajem mjeseca očekuje debi u drumskom biciklizmu u Mostaru, a nakon toga trka u Konavlima gdje je Petar pobijedio posljednje dvije godin