Za sirac sira 20211.jpg

Vedad Karić iz Zenice i Lejla Tanović iz Sarajeva pobjednici su biciklističke trke "Za sirac sira" u Žakovu kod Trebinja, ali su postali i prvaci BiH u brdskom biciklizmu, jer je ovo takmičenje bilo prvenstvo BiH za 2021.

Drugo mjesto u muškoj "elit kategoriji", odnosno glavnoj trci osvojio je Dražen Akrap iz Viteza, a treće Miloš Bodiroga iz Biciklističkog kluba "Vučji zub" Trebinje.

Za sirac sira 20214.jpg

U ženskoj konkurenciji drugo mjesto osvojila je Karla Kustura iz KBB "Puls" Sarajevo, a treća je bila Martina Čondra iz Viteza.

Za sirac sira 20215.jpg

Ovogodišnja trka okupila je oko 100 učesnika iz svih krajeva BiH koji su se takmičili u rekreativnim kategorijama, kategoriji hobi, mlađi kadeti, kadeti, juniori, mlađi seniori i seniori.

Petar Spaić, potpredsjednik Biciklističkog kluba "Vučji zub" iz Trebinja, koji je i organizator trke "Za sirac sira", rekao je da je zadovoljan organizacijom trke budući da je ovo prva godina da je trka uvrštena u kalendar državnih takmičenja u brdskom biciklizmu.

"Ovo dosta znači za naš klub koji je nedavno otvoren, ali i za grad Trebinje pošto je veliki broj takmičara boravio u gradu. Svidjelo im se tako da će sigurno doći ponovo. Značajno je i za nas takmičare, zanimljivo je da smo ovakvu trku imali na domaćem terenu, a Miloš Bodiroga i ja smo osvojili mjesta na postoljima", rekao je Spaić koji je danas osvojio drugo mjesto u kategoriji mlađi seniori.

Pobjednici su tradicionalno, osim pehara i diploma, kao nagradu dobili sirac trebinjskog sira i hercegovačko vino Vinarije "Tvrdoš".

Organizator biciklističke trke "Za sirac sira" je Biciklistički klub "Vučji zub" iz Trebinja i Biciklistički savez BiH, a trku je podržao i Grad Trebinje.

Za sirac sira 20212.jpg

Za sirac sira 20213.jpg