dijete.jpg

Dovoljna su vam samo dva sastojka, koja možete naći svuda i jeftini su. Ovaj napitak može da vam pomogne da regulišete težinu.

 

Za ovo zdravo piće potrebno vam je svega dva sastojka: voda i đumbir.

Prva stvar koju treba da uradite čim se probudite jeste da prokuvate vodu u velikoj šerpi, a nakon toga da u nju ubacite nekoliko komadića svježeg đumbira, oko 4 do 5 cm dužine.

Dobijenu đumbirovu vodu možete da prebacite u termos i da pijete tokom cijelog dana, pa i da nosite na posao. Najmanje jedna litra ovog osvježavajućeg napitka umiriće stomak i spriječiti nadutost i gasove.

Pripremajte i pijte svakodnevno vodu od đumbira šest mjeseci, piše portal 24sata.hr. Nosite je sa sobom gdje god išli - na posao, izlet, u kupovinu, na putovanje, neka vam stoji kraj računara ili televizora.

Ispijajte ovaj napitak u gutljajima tokom cijelog dana, a đumbir osim što jača imunitet, on štiti i od kardiovaskularnih bolesti, smanjuje loš holesterol, i ubrzava varenje.

Očigledno je đumbir sastojak koji bi trebalo mnogo više da koristimo. Dok se u tradicionalnoj kineskoj medicini vijekovima koristi, kod nas nije toliko popularan, ali bi trebalo da bude zbog toga što ima mnogo zdravstvenih prednosti.

I još jedan jednostavan i praktičan savjet za vitku liniju – neka prođe najmanje tri sata između obroka, kao i između posjednjeg obroka pred odlazak na spavanje.