Planinarski dom ubla2.jpg

Članovi Planinarskog društva „Vučji zub“ obilježili su danas završetak radova na prizemnom – uslužnom dijelu planinarskog doma na Ublima.

„Obavještavamo javnost i sve ljubitelje prirode i izletišta Ubla da će planinarski dom biti otvoren u dane vikenda, kada će moći sa djecom ili prijateljima da uživaju uz kafu ili čaj u tišini netaknute prirode, podno planine Orjen“, naveli su iz PD „Vučji zub“.

Simboličnom otvaranju je zbog epidemije virusa korona prisustvovao dio članstva društva, a u „Vučjem zubu“ najavljuju da će u narednim vikendima u renoviranom objektu ugostiti sve koji su do sada pomogli obnovu doma.

Planinarski dom ubla1.jpg

„Trenutno, planinarski dom raspolaže sa tridesetak sjedećih mjesta unutra i na terasi ispred, a u neposrednoj blizini postoje i toaleti. Trudićemo se da u narednom periodu osposobimo što više sadržaja za djecu u blizini doma, a glavni cilj nam je da što više djece i školaraca vratimo prirodi“, poručuju iz Planinarskog društva „Vučji zub“.

U ratnom i poslijeratnom periodu dom je u potpunosti devastiran i 25 godina je bio bez vlasnika, da bi odlukom prethodnog gradonačelnika Trebinja Luke Petrovića bio dodijeljen Planinarskom društvu „Vučji zub“ na obnovu i korišćenje.

Planinarski dom ubla3.jpg