dom-ucenika-trebinje.jpg

REPUBLIKA SRPSKA
JU DOM UČENIKA
T R E B I NJ E

                                                     K  O  N  K  U  R  S 

Obavještavaju se učenici srednjih škola, koji će u toku školske 2020/2021. godine biti upisani od I do IV razreda da JU “Dom učenika“ Trebinje raspisuje Konkurs za prijem učenika u Dom.

USLOVI:

Učenici koji prvi put podnose zahtjev za upis dužni su uz prijavu dostaviti sledeće dokumente:

  1. Izvod iz matične knjige rođenih.
  2. Uvjerenje o prebivalištu.
  3. Potvrda o upisu u srednju školu.
  4. Ovjerena kopija svjedočanstva od VI do IX razreda  Osnovne škole za učenike koji su upisani u prvi razred srednje škole.
  5. Ovjerena kopija svjedočanstva iz predhodnog razreda srednje škole za učenike koji su upisani u drugi, treći ili četvrti razred srednje škole.
  6. Potvrda da je učenik osvojio jedno od prva tri mjesta na međunarodnim Olimpijadama , na kojima učenici iz Republike  Srpske imaju pravo učešća / sdamo za učenike koji ispunjavaju ovaj uslov ).
  7. Ovjerena kućna lista.
  8. Potvrda o školovanju / studiranju za članove domaćinstva na školovanju/ studiju, a za predškolsku djecu izvod iz matične knjige rođenih.
  9. Potvrda da se nezaposleni članovi  domaćinstva nalaze na evidenciji nezaposlenih lica nadležnog Zavoda za zapošljavanje.
  10. Uvjerenje nadležne poreske uprave za roditelje da se ne vode kao poreski obveznici po osnovu primanja , roditelje koji su nezaposleni, a ne nalaze se na evidenciji nezaposlenih lica nadležnog zavoda za zapošljavanje.
  11. Prosjek prihoda za period  januar – juni tekuće godine zaposlenih članova domaćinstva / poslednji ček od penzije.
  12. Rješenje nadležnog organa  Republike Srpske o priznatom pravu po osnovu člana domaćinstva porodice poginulog borca, sa visinom primanja po tom osnovu.
  13. Rješenje nadležnog organa Republike Srpske o priznatom statusu djeteta ratnog vojnog invalida od I do VI kategorije, sa visinom primanja po tom osnovu.
  14. Izvod iz matične knjige umrlih, za učenike bez jednog ili oba roditelja.
  15. Dvije male fotografije.

Cijena  ishrane  i smještaja je 75,00 KM po učeniku mjesečno, dok za djecu palih boraca i ratnih vojnih invalida od I – V kategorije je smještaj i ishrana besplatan.

Napominjemo da smještajni kapaciteti nakon izvršenog generalnog renoviranja svih prostorija doma, grijanja, restorana, kupatila u svakoj sobi, učionica - odgovaraju savremenim standardima.

Molbe sa potrebnom dokumentacijom dostaviti Konkursnoj komisiji Doma učenika u Trebinju, Vojvode Stepe Stepanovića b.b. najkasnije do 10.08.2020. godine.

Konkurs  ostaje otvoren do popune kapaciteta Ustanove.

Za sve dodatne informacije obratiti se na telefone: 059/240-984 i 059/240-983.

Na raspolaganju je 197 kreveta.

                                                                                      JU “DOM UČENIKA “  TREBINJE