Slava dom ucenika.jpg

Lomljenjem slavskog kolača i trpezom ljubavi, trebinjski Dom učenika danas je proslavio svoju krsnu slavu – Vavedenje Presvete Bogorodice.

Direktor ove javne ustanove Miro Gredo kazao je da su djeca u  Domu učenika izuzetno zadovoljna uslovima i da ni roditelji nemaju nijednu zamjerku i ideju šta bi to trebalo popraviti.

„Danas ćemo se zahvaliti Bogorodici koja nam je omogućila sve ovo što pružamo mi djeci i djeca nama. Kada sam pitao zašto slavimo Vavedenje, rekli su mi da je to blagoslovio vladika Atanasije, jer ovaj praznik simbolično predstavlja ulazak djece u svijet odraslih , kao što je sveta Bogorodica ušla u hram. Zato nam je ovaj praznik veoma važan“, kazao je Gredo.

On je istakao da će se svi zaposleni i dalje truditi da boravak djece u ovoj ustanovi bude na najvišem nivou.

„Ove godine smo dobili najviše priznanje, zahvalnicu Grada Trebinja. I tada a i danas se zahvaljujem svima koji su prošli kroz našu ustanovu i koji  trenutno daju maksimum za kvalitet Doma učenika i dobre uslove“, priča Gredo.

Lomljenju slavskog kolača prisustvovao je zamjenik gradonačelnika Trebinja Dražen Bošković, kao i ostali predstavnici javnih ustanova našeg grada.