Djaci generacije skola cerovac1.jpg

Dugogodišnje učenice Obrazovnog centra Cerovac, Milja Tomašević i Emilija Albijanić, ovu školsku godinu završile su kao đaci generacije u svojim osnovnim školama, čime su obradovale ne samo svoje roditelje i prijatelje, već i svoju školu Cerovac koja im i na ovaj način čestita na izvanrednom uspjehu i želi sve najljepše u nastavku školovanja u gimnaziji.

„Djevojčice poznajemo i naši su učenici deset godina, kao i njihova braća i sestre. Ponosimo se činjenicom da su vrijedne i uspješne na više polja, a ne samo u jezicima. Znanje jezika je tu da im otvori vrata za veći broj mogućnosti u životu, ali za njih je najvažnije to što su znatiželjne, predane i dobro organizovane, srdačne i jednostavne, što bi se reklo – dobra djeca. A dobra djeca stasavaju u dobre ljude", kažu njihove profesorice iz Cerovca.

Emilija Albijanić, đak generacije u Osnovnoj školi “Petar II Petrović Njegoš” u Bileći, ima mnogo energije i mnogo hobija, dobro isplanira svaki dan. Uz nesebičnu podršku porodice stiže da čita, slika i pjeva u horu, a folklorom se bavi već deset godina. Ona je i odličan sportista i igra odbojku za prvi tim u prvoj ligi RS za žene.

Djaci generacije skola cerovac2.jpg

Milja Tomašević, đak generacije u Osnovnoj školi “Jovan Jovanović Zmaj” u Trebinju, vukovac je i u Muzičkoj školi, odsjek klavir, a u Cerovcu uči dva strana jezika - njemački i engleski.

Talentovana je ne samo za muziku i jezike, već je ljubitelj i matematike i hemije, tako da redovno i s uspjehom učestvuje na republičkim (srpski jezik) i regionalnim (francuski jezik, matematika i hemija) školskim takmičenjima.

„Drage naše djevojke, gimnazijalke, još jednom čestitamo, od srca vam poklanjamo jednogodišnju školarinu za kurs stranog jezika i radujemo se druženju u naredne četiri godine“, poručuju iz Cerovca.