Bajkeri trebinje.jpg

Da bajkeri iz regiona ne dolaze samo na „Motorijadu“ koja je trebala da se održi proteklog vikenda već i da vole Trebinje i uvijek mu se rado vraćaju primjer su i desetak bajkera iz Kovina koji su bili u Trebinju.

Najstariji među njima bio je Mirko Đukić sa 64 godine, a najmlađi četrnaestogodišnji Bojan Matić iz Obrenovca.

Đukić u Trebinje dolazi od 2000. godine i na prvi pogled zaljubio se u najjužniji grad Republike Srpske. 

„Nama je drago doći ovdje i kad nema Moto skupa. Željni smo prošetati ovuda, udisati čist vazduh i provesti tri dana u gradu podno Leotara“, sa osmijehom za TrebinjeLive.info priča Đukić.

Na početku ovog vijeka doživio je Trebinje na najljepši način i svaki put za njega je sve ljepši i ljepši. Doživljava Trebinje kao primorski grad, gdje se osjeća miris mora.

„Mi uživamo u ovome i zato dolazimo gdje je kraj različit od onoga koji je kod nas. Kod nas je sve ravno i nama je dosadno. Ovdje je zanimljivo ima planina, rijeka, šume, kamena, krša, a na nebeskom plavetnilu je sunce. Drugim riječima priroda je potpuno drugačija i mi to volimo“, iskren je Đukić.

Nije član nijednog Moto kluba, ali uživa u vožnji. Za njega je motor „život“ i vozi ga od sedme godine, a sa dozvolom već 48 godina. Sjeća se kada ga je otac vozio na motoru Tomos T-12 i tada je odlučio da kada odraste njegovo prevozno sredstvo bude motocikl.

„Tokom mog dosadašnjeg života glavna preokupacija za zabavu bio je motor i putovanja. Za mene je motor suština uživanja na pravi način i dok vozim ja uživam“, ponosno govori Đukić.

Mladima koji uživaju u dvotočkašima daje podršku, ali ih savjetuje da motor i alkohol ne mogu zajedno, kao i nekontrolisana brzina. Na taj način će mladi uživati u motoru, vožnji i neće se stvarati problemi u saobraćaju.

„Na motoru ću biti dok mogu da sjedim i nadam se još dugo, ali o tome ja ne odlučujem. Uvijek ću doći u Trebinje“, kategoričan je Đukić.

Bojan Matić je upijao svaku riječ koju je govorio Mirko, iako za sobom ima već zavidnu kilometražu. Sa svojim ocem Bobanom je u protekle tri godine prešao na motoru oko 30.000 kilometara. Bio je u Italiji, Švajcarskoj, Sloveniji, Grčkoj, a prvi put je došao u Trebinje.

„Zamene je motor prevozno sredstvo u kome uživam. Impresioniran sam ljepotom Trebinja, toplo je, ima dosta zelenila. Vidimo se dogodine“, poručio  je Matić.