Testiranje virus korona.jpg

Trebinjka mlađe životne dobi koja radi u Stocu pozitivna je na novi virus korona, pišu federalni mediji. Ona je prvi registrovani slučaj virusa korona u Stocu, a zaposlena je u "Domu za socijalno i zdravstveno zbrinjavanje osoba s invaliditetom i drugih osoba" u tom gradu.

Tokom radnih dana ona na posao u Stolac dolazi iz Berkovića.

Direktor navedenog doma Nikica Markić rekao je za Klix.ba da su osobe koje su sa njom imale blizak kontakt poslate kući u izolaciju, a u prostorijama ustanove je sprovedena dezinfekcija, te se provode sve potrebne mjere koje nalažu epidemiolozi i stručne službe.

"Ona je rehabilitator-edukator i s korisnicima u tom odjelu je imala redovan kontakt, zbog toga će se sada svi štićenici testirati", kazao je Markić za Klix.ba.

On je naglasio da zaražena Trebinjka nije imala kontakt sa gerijatrijom Virus korona je, kako je kazao Markić, kod radnice stolačkog doma utvrđen nakon testiranja svih radnika, koje je naložio Štab civilne zatište Hercegovačko-neretvanskog kantona u staračkim domovima i sličnim ustanovama koje se brinu o nemoćnim osobama.