kajakasi srbije pripreme goricko jezero trebinje.jpg

U sklopu priprema juniorske i mlađe seniorske kajakaške reprezentacije Srbije, na Goričkom jezeru je po prvi put održano takmičenje po nazivom "Trebinje open" na kome je učestvovalo oko 50 takmičara.

Učesnici su se takmičili na stazi dužine dva kilometra u muškoj i ženskoj konkurenciji, u kadetskoj, juniorskoj i mlađoj seniorskoj kategoriji.

Najbolja kadetkinja je bila Beatrix Orban iz zrenjaninskog "Begeja", a iza nje je kroz cilj prošla Dunja Stanojev iz "Tarketa" iz Bačke Palanke.

Kod kadeta, najbolji je bio Luka Manjevčić iz šabačke "Zorke", a drugo mesto je zauzeo Aleksandar Jovanović iz "Vala" iz Sremska Mitrovica.

Kod juniorki poredak prvo troje takmičara je bio:

1. Mihajlović Olivera - BSK Borča

2. Petrović Željana - Beograd

3. Bajuk Anastasija - Val, Sremska Mitrovica.

Poredak juniora: 

1. Lagunčić Branko - Zorka Šabac

2. Karanovic Luka - Tarket Bačka Palanka

3. Stojšić Dimitrije - Val, Sremska Mitrovica.

Kod seniorki pobijedila je Eva Barta član ekipe "Tisin cvet" iz Sente, a druga je bila  Milica Popović iz novosadske "Vojvodine".

Najbolji kod seniora je bio Marko Mihajlović iz "Vala", drugi je kroz cilj prošao Nikola Kovačević iz "Begeja", a trecći je bio Stefan Vrdoljak Vala.

Jedan od trenera u kajakaškoj selekciji Srbije Slaviša Stajović rekao je da je ovo takmičenje bilo odlična provjera za sve reprezentavice prije početka zvanične takmičarske sezone.

"Nesebičnu pomoć u organizaciji priprema, kao i samog takmičenja imali smo od Gradske uprave grada Trebinja, hotela 'Leotar', Veslačkog društva 'Trebinje' i Policijske uprave Trebinje", naveo je Stajović.

On je istakao da se nada se da će ovo takmičenje postati tradicoonalno i da će se ubrzo naći u kalendaru takmičenja Svjetske kajakaške federacije.

Kajakaški savez Srbije iskoristio je ovu priliku da dodijeli posebne zahvalnice za razvoj kajak sporta gradonačelniku Trebinja Mirku Ćuriću, hotelu "Leotar" i predsjedniku Veslačkog društva "Trebinje" Petru Pantoviću.

Pripreme selekcije Srbije održane su na Goričkom jezeru od 22. februara do 7. marta.