Trebinjac Stefan Bokonjić tvrdi da juče nije neovlašćeno ušao u prostorije hotela "Leotar", za šta ga sumnjiči trebinjska policija, jer je riječ o zemlji koja je vlasništvo njegove porodice a na kojoj je izgrađen dio objekta najstarijeg hotela na obalama Trebišnjice.

Hotel_Leotar_-_panoramio.jpg

Bokonjić kaže da posjeduje zemljišno-knjižni izvadak i kopiju katastarskog plana da je riječ o oranaci koja je u vlasništvu Bokonjića.

"Ponio sam sve papire i poobarao pločice koje su postavljali na objektu sagrađenom na mojoj zemlji i onda otišao, a nedugo zatim dobio sam poziv iz policijske stanice da dođem da dam izjavu, jer je ispalo da sam došao na nečije tuđe vlasništvo, a ne na moj posjed, jer u knjigama taj dio hotela ne postoji, već je to oranica", kaže Bokonjić.

On je istakao da su radnici koji su izvodili radove  prevareni od vlasnika ovog hotela biznismena Milana Pešuta, kome, kako tvrdi, u trebinjskom Okružnom javnom tužilaštvu nisu željeli da napišu prijavu da se služi prevarom.

Bokonjić kaže da je ogorčen na trebinjsko tužilaštvo jer nisu sproveli istragu u ovom predmetu, kako bi se dokazalo čije je zemljište na kome od ranije važi obustava radova.

"Iako vlasnik hotela nikada nije pokazao dobru volju da se dogovorimo oko svega, jer sam ja bio otvoren za sve opcije - zamjena zemljišta ili nešto drugo. Moram da kažem da se tu godinama nije ni radilo ništa, sve do sada, pa sam ja to morao zaustaviti", naveo je Bokonjić.

Prema njegovim riječima, pokrenuće privatnu tužbu, a angažovao je i advokata.

"Na ovo sam se odlučio jer sam vidio da godinama nema ništa od prijateljskog dogovora, iako je na terenu kolcima obilježen moj posjed koji je i ucrtan u knjige", naveo je Bokonjić.

U Hotelu "Leotar" je rečeno i da su vlasnik i direktorica hotela službeno odsutni i da nema nikog drugom kom može da da izjavu.

Poslije Drugog svjetskog rata, brojnim trebinjskim porodicema-starosjediocima nacionalizovana je zemlja, a među porodicama kojima je oduzeto najviše zemlje su, između ostalih, i Pivodići i Babići.