Da li ste znali da jabukovo sirće pored toga što pomaže prilikom kontrolisanja šećera u krvi, snižavanju holesterola i poboljšanju rada srca ima veoma veliki učinak i prilikom mršavljenja, odnosno topljenja masnih naslaga u predjelu stomaka?

jabukovo sirce.jpg

Nekoliko studija pokazalo je da redovno konzumiranje jabukovog sirćeta u određenim napicima smanjuje tjelesnu masu i doslovno prži mast nataloženu na stomaku. 

Prilikom njegovog redovnog unošenja on pokreće metabolizam i pomaže vašem tijelu da višak masti koristi kao energiju a ne da ga skladišti u određenim dijelovima, što dovodi do znatnog gubitka kilograma. 

U nastavku saznajte kako da jabukovo sirće upotrebite tokom procesa mršavljenja.

Način upotrebe jabukovog sirćeta

Jabukovo sirće možete konzumirati u različitim oblicima u vidu hrane, ali svakako da onaj najdjelotvorniji oblik podrazumijeva unos putem određenih napitaka.

Nikako nemojte jabukovo sirće uzimati samo, već razblaženo sa vodom.

Ukoliko ga do sada niste konzumirali najbolje je bi bilo da počnete sa unošenjem u malim dozama (1 kašičica) koje ćete kasnije povećavati (2 kašičice).

Kako biste vidjeli efekte ove čarobne namirnice potrebno je da svako jutro prije ili poslije jela, popijete po čašu vode u koju ste prethodno stavili jednu do dvije kašike jabukovog sirćeta. 

Napici za sa jabukovim sirćetom za sagorijevanje sala na stomaku

Ukoliko mislite da vam ukus samog sirćeta i vode neće prijati, otkrivamo vam i dva recepta za napitke koji su jednako djelotvorni ali ljepšeg ukusa. 

Ove napitke, tačnije jedan od njih za koji se odlučite, konzumirate svakoga dana u jutarnjim časovima kako biste postigle željene rezultate i izgubile kilograme, a za još jači efekat mršavljenja, napitak pijte i uveče pola sata nakon večere.

Sastojci:

1. Napitak sa medom:

- 1 čaša vode

- 1 velika kašika jabukovog sirćeta

- pola kašike meda

- pola kašike limunovog soka

- pola kašičice cimeta

Sve sastojke pomiješajte zajedno i pijte svakoga dana prije doručka.

2. Napitak sa pomorandžom

- sok jedne cijeđenje pomoranže

- 1 kašika jabukovog sirćeta

- malo vode

 Ovi napici biće vaš idealan saveznik ukoliko se borite sa kilažom i upornim masnim naslagama na stomaku. Isprobajte ih što prije.