Optužnica od strane pravosudnih organa BiH protiv generala Milomira Savčića samo je jedan u nizu udara na dostojanstvo cijelog naroda Republike Srpske, poručili su iz trebinjskog BORS-a.

bors-trebinje.jpg

"Mi borci koji cijenimo naše generale i izražavamo veliku zabrinutost ovakvim radom BH pravosuđa, a ujedno pozivamo one koji vrše vlast u Republici Srpskoj i BiH, busajući se kako pomažu boračku populaciju, da jednom konačno stanu iza istih tih boraca i ne dozvole da neki tamo pravosudni organi ponižavaju one koji su stvarali Republiku Srpsku", navodi se u saopštenju.

Iz trebinjskog BORS-a se pitaju da li je general Savčić nedostajao zacrtanom planu za 2019. godinu pa da se i to ispuni za vid astronomskih plata u BH pravosuđu.

"Kako to da niko ne odgovara za srpske žrtve ili one nikom nisu važne. Pozivamo sve Srbe u BH pravosuđu da pokažu malo patriotizma i blokiraju njegov rad Pozivamo one koji se javljaju samo kad nam se ovo dešava, prijete istom pravosuđu da jednom konačno preduzmu konkretne korake", dodaje se u saopštenju.

Iz trebinjskog BORS-a su poručili da generalu daje punu podršku i da se nadaju da neće manje da radi na boljem položaju boraca, već da će dobiti dodatnu energiju kakvu je imao i kao komandant i kakvog ga pamte saborci i neprijatelji.