Trebinjac Velibor Mrkajić (32) zbog posljedica cerebralne paralize do svoje trinaeste godine bio je vezan za invalidska kolica, a uz, kako kaže, medicinsku i Božiju pomoć - stao je na noge. Od svog rođenja zna samo za borbu, a tako je i danas.

velibor mrkajic.jpg

Velibora većina Trebinjaca zna kao vedrog i ljubaznog mladića, a iako ga život nije mazio osmijeh ne skida sa lica. Nakon 13 godina ustao je iz invalidskih kolica i od tada pa do danas vrijeme koristi za rad.

- Borba je počela od 1987, kada sam se rodio, sve do 2000. godine. Imao sam pet operacija, bio sam invalid tri godine, ali moja borba, operacije i Božija pomoć pomogli su da stanem na noge i da danas mogu da radim - rekao je Mrkajić.

Za Velibora nema teškog posla. Već godinu dana skuplja limenke i ručno ih presuje.

- Ovaj posao jeste malo naporan, ali ne odustajem. Počeo sam prije godinu dana, čisto da ne gubim vrijeme. Nema neke zarade, ali ne mogu da ništa ne radim i da ne zarađujem koliko-toliko - dodaje Mrkajić.

Jedina želja mu je da se osamostali, zašta je potreban siguran posao.

- Nadam se da će se i to desiti. Ne tražim veliku platu, samo da imam za sebe, da ne tražim od roditelja - naglasio je Velibor.

STATIRAO U DVA FILMA

Statirao je u filmovima koji su snimani u Trebinju, najprije u "Krugovima", a zatim i "Na mliječnom putu".