Na području trebinjske Policijske uprave tokom avgusta zabilježeno je čak 13 slučajeva zloupotreba opojnih droga, od kojih dva krivična djela, što je povećanje za 100 odsto, rekao je načelnik Sektora kriminalističke policije Bojan Dabić.

policija.jpg

Dabić je istakao da su Okružnom javnom tužilaštvu u Trebinju podnijeti izvještati protiv dva državljanina Hrvatske, kod kojih je, prilikom pretresa vozila koje su koristili, pronađeno devet kilograma marihuane.

Policija je pronašla i zasad od 57 stabljika indijske konoplje.

U preostalih 11 slučajeva riječ o prekršajima.

Što se tiče ukupnog stanja bezbjednosti na području Hercegovine, ono je na zadovoljavajućem nivou i policijski službenici svakodnevno preduzimaju aktivnosti koje su rezultirale smanjenjem broja krivičnih djela i saobraćajnih nezgoda - poručio je načelnik Policijske uprave Siniša Laketa.

"Zabrinjavajuća je činjenica da i pored svih predavanja, kažnjavanja, govora o ovoj temi, opet postoje vozači koji upravljaju automobilom pod dejstvom alkohola. Tako da opet koristim priliku da ih pozovem da se pridržavaju propisa i  da pijani ne sjedaju za volan radi bezbjednosti svih nas“, kazao je Laketa.