Nije rijetkost da se porodice, koje samo kilometri razdvajaju, okupljaju na starini, u mjestu svojih predaka, druže se, prisjećaju a ponekad i upoznavaju.

Mosko fudbal1.jpg

Ali jeste rijetkost da naprave fudbaski turnir jedne porodice. E pa to se dogodilo proteklog vikenda u selu Mosko, gdje je održan pomalo nesvakidašnji sportski događaj - 2. međunarodni fudbalski turnir, na kome su učestvovale četiri ekipe porodice Bitulija i to iz četiri države Srbija, Crna Gora, Njemačka i BiH.

Ideja za održavanjem jednog ovakvog događaja potekla je od braće Butulija, Mirka, koji živi u Beogradu i Marka, koji živi u Herceg Novom. Njih dvojica posljednjih godina godišnji odmor provode upravo na Mosku, odakle i potiču. Ujedno, braća Butulija su i organizatori ovog druženja koje se održava na njihovom imanju u selu Mosko.

Svaku od ekipa činili su očevi sa svojom djecom. Ekipu „Džidže“ činili su Mirko Butulija sa sinovima Nikolom i Stefanom, ekipu „Ćukovina“ Trebinjci Zdravko Butulija sa sinovima Urošem i Bogdanom, ekipu „Butkići“ činili su Marko Butulija sa sinovima Todorom i Ilijom, dok su ekipu „Đuričići“, koja je stigla čak iz Njemačke, činili Sretenko, čija je supruga Biljana rođena Butulija, i njihovi sinovi Marko, Filip i Andrej.

Mosko fudbal2.jpg

Iako je rezultat bio u drugom planu, recimo da je pobjednik ovog turnira bila ekipa „Džidže“, koja je u finalu savladala „Ćukovinu“ rezultatom 1:0.Sve ekipe su nagrađene medaljama, a pobjednička ekipa je dobila i pehar.Ideja je da ovaj turnir postane tradicionalan i da se u budućnosti poveća broj ekipa.